Fabels over huidverzorging

5 Fabels over huidverzorging

Overal waar je komt krijg je advies te horen. Soms kan het heel nuttig zijn maar soms zijn het ook complete fabeltjes die verteld worden. In de beautywereld is dat spijtig genoeg ook zo. Zowel op blogs als in magazines worden soms nogal twijfelachtige zaken verteld. Daarom willen we in dit artikel vijf bekende fabels over huidverzorging ontkrachten.

Fabels over huidverzorging

Tandpasta helpt tegen puistjes

Dat tandpasta komaf zou maken met puistjes is dé meest vertelde beautyfabel. Je leest het vaak in magazines voor jongere meisjes en de tip blijft overal opduiken. Tandpasta heeft inderdaad een uitdrogende werking en gaat je puistje zeker uitdrogen. Maar of dat nu zo goed is voor je huid? Dat valt te betwijfelen! Tandpasta is juist heel erg slecht voor je huid en het uitdrogen van je puistjes kan alleen maar meer ellende opleveren.

Alleen wassen met water is voldoende

Ook als je geen make-up draagt is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Water werkt uitdrogend en is niet goed voor je huid dus door alleen met water te wassen doe je je huid geen goed. Verder kan water ook niet voldoende indringen in de huid om je poriën écht goed schoon te maken. Reinig je huid dus altijd met een product dat hiervoor bedoeld is, zelfs als je geen make-up draagt.
Van slecht eten krijg je puistjes

We horen vaak dat je puistjes kunt krijgen door het eten van teveel chocolade of junkfood maar niets is minder waar. Er is nog steeds geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat kan bewijzen dat slecht eten gelijk staat aan een slechte huid. Wat wél bewezen is is dat je huid mooier en beter kan worden door gezond te eten en voldoende vitamines binnen te krijgen.

Dag- en nachtcrème is hetzelfde

Zolang het maar hydrateert, toch? Nee, zo werkt het helaas niet. Er zit namelijk een groot verschil tussen dagcrème en nachtcrème. Dagcrème beschermt de huid voor invloeden van buitenaf. Vaak zit er in dagcrème ook een beschermingsfactor, iets wat je natuurlijk niet in een nachtcrème terug gaat vinden. Nachtcrème voedt en herstelt de huid juist als je slaapt en is vaak ook iets rijker.

Een bruine huid beschermt voldoende tegen de zon

Veel mensen gaan, voordat de zomervakantie begint, een paar keer naar de zonnebank om ‘hun huid voor te bereiden’ op de zon. Ze denken dan ook dat je daarna geen zonnecrème meer moet smeren omdat ze al bruin zijn. Dit klopt echter niet! Ook met een gebruinde huid is het erg belangrijk om je huid voldoende in te smeren.