5 tips tegen vet haar

Heb jij ook zo vaak last van vet haar en je kunt er niks aan doen? Dat is natuurlijk heel erg vervelend! Je moet je haar vaker wassen, het zit vaak niet mooi en het oogt ook gewoon wat slordiger. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je haar minder snel vet laten worden. Met deze 5 tips tegen vet haar kom je al een heel eind!

tips tegen vet haar

Tip 1: je haar minder wassen

Het lijkt misschien tegenstrijdig maar de beste manier om vet haar tegen te gaan is door het minder te wassen. Vet haar ontstaat doordat je huid teveel talg aanmaakt. Je huid gaat talg aanmaken van zodra ze denkt dat ze te droog is, als vorm van compensatie.

Door je haar te vaak te wassen droogt je huid verder uit, waardoor je dus nóg meer talg aan gaat maken. Als je je haar minder vaak wast maakt de huid dus minder talg aan met als resultaat minder snel vet haar.

Tip 2: niet teveel aanzitten

Probeer zo weinig mogelijk je handen door je haren heen te halen. Als je handen vettig zijn dan wordt je haar dit ook! Ook kammen en borstel zorgt voor sneller vet haar aangezien dit de talgaanmaak extra stimuleert.Tip 3: speciale producten gebruiken

Voor ieder haartype is er een speciaal product. Zo heb je producten voor droog haar, gekleurd haar en dus ook voor vet haar. Kies dus voor een speciale shampoo die het haar ontvet maar de huid niet verder uitdroogt.

Tip 4: vermijd teveel stylingproducten

Stylingproducten kunnen je haren verzwaren én vetter maken. Probeer het gebruik van stylingproducten dus zoveel mogelijk te beperken. Zeker producten op oliebasis zoals serums en balsems kunnen je haar sneller vet maken.

Tip 5: droogshampoo

Is je haar toch weer vet geworden en heb je echt het gevoel alsof je het móet wassen? Kies dan voor een droogshampoo. Door wat droogshampoo aan te brengen aan de haaraanzet wordt al het talg opgenomen door de poeder in de droogshampoo. Hierdoor wordt je haar minder vet en kun je je volgende wasbeurt toch weer even uitstellen.