De beste zero waste cosmetica

Mei plasticvrij zit er dan misschien wel op maar dat wilt niet zeggen dat we ineens meer moeten weggooien. Er zijn namelijk heel wat punten in ons leven die we ‘zero waste’ kunnen maken.

Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat manieren om je cosmetica zero waste te maken. Van shampoo bars tot lipstick zonder verpakking, je kunt het zo gek niet bedenken of het is inmiddels te koop.

Met deze milieuvriendelijke producten ben je alvast op de goede weg:

Ethique Shampoo Bar (te koop bij Holland & Barrett)

Hier op de redactie van Brillant Magazine zijn we groot fan van het merk Ethique. Dit unieke merk identificeert zich als ‘het meest sustainable beautymerk’.

Dit milieuvriendelijke merk uit Nieuw-Zeeland streeft ernaar om de plastic crisis in de wereld te bestrijden door plasticvrije beautyproducten aan te bieden die je zonder schuldgevoel aan kunt schaffen.

Hun bestverkochte product is de Shampoo Bar. Deze bars zijn verkrijgbaar voor verschillende haartypes én er zijn ook bijbehorende conditioners verkrijgbaar.

Lush Body Scrub (te koop bij Lush Cosmetics)

Bij Lush Cosmetics vind je ontzettend veel verschillende zero waste producten. Shampoo bars, make-up, zeepjes, … en zelfs Body Scrubs!

De Body Scrubs van Lush zijn volledig verpakkingsvrij maar je kunt ze wel in een herbruikbare tin bewaren. Hierdoor kun je je lichaam volledig zero waste verzorgen.

Onze persoonlijke favoriet? De Buffy Body Scrub. Deze scrub bevat lekker grove deeltjes die je huid een stevige scrubbeurt zal geven. De toegevoegde boters zorgen dan weer voor een zacht velletje!

Le Papier lipstick (te koop bij de apotheek)

Wat als er een lipstick zou bestaan die volledig zou verdwijnen van het moment hij op was? Het lijkt misschien een droom maar het bestaat echt!

Bij Le Papier vind je een groot aantal zero waste lipsticks en lipbalsems. De verpakking van deze papieren lipsticks verdwijnt mee naarmate je de lipstick verder opmaakt. Lipstick leeg = verpakking weg!

De lipsticks zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en zijn te koop bij de apotheek.

GLOV Moon Pads (te koop bij Lookfantastic)

Het gebruik van wattenschijfjes creëert een gigantische afvalberg. Daarom is het zeker geen slecht idee om over te schakelen op herbruikbare, wasbare wattenschijfjes.

Deze Moon Pads van het merk GLOV zijn hier ideaal voor. Gebruik ze in combinatie met water om je make-up weg te halen of gebruik ze in combinatie met je favoriete toner of reinigingsmelk.