How to: droge lippen voorkomen

Iedereen heeft wel eens last van pijnlijke en droge lippen. Toch hoeft dit niet zo te zijn! Droge lippen voorkomen is veel makkelijker dan het lijkt. In dit artikel geven we je een paar handige tips & tricks mee waarmee droge lippen verleden tijd worden.

Een lippenbalsem voor droge lippen

De #1 stap om droge lippen te voorkomen is het gebruiken van een hydraterende lippenbalsem. Laat dat potje Vaseline maar staan en ga voor iets heavy duty dat het probleem gelijk aanpakt. Let vooral op de ingrediënten van je lippenbalsem. Chemische troep zoals petroleum kun je beter vermijden! De ingrediënten die het meest hydrateren zijn kokosolie, shea butter en eventueel ook aloë vera.

Niet aan de velletjes trekken

Stel dat het niet gelukt is om droge lippen te voorkomen, dan moet je alsnog goed opletten. Die irritante velletjes zijn heel leuk om aan te trekken of te bijten maar let erop dat je dat niet doet. Het gaat alles alleen maar erger én pijnlijker maken! Je beschadigt je lippen alleen maar meer en gaat ook steeds diepere kloven krijgen. Blijf dus van die droge velletjes af!

droge lippen

Scrubben

Als de losse velletjes je te erg irriteren en je kunt er toch niet vanaf blijven, dan moet je het anders aan gaan pakken. Scrubben is dan een zeer goede optie! Je kunt een kant-en-klare lipscrub kopen bij winkels zoals Lush maar je kunt het ook zeer makkelijk zelf maken.

Meng wat suiker en wat honing et voila: je hebt een natuurlijke lipscrub! Ook een oude tandenborstel is zeer makkelijk om je lippen een goede scrubbeurt mee te geven. Werk daarna af met een verzorgende lippenbalsem en je lippen zullen superzacht aanvoelen.
Voldoende water drinken

Het klinkt zeer cliché maar als je huid droog is komt het probleem ook vaak van binnenuit. Als je merkt dat je te weinig drinkt zou dat wel eens de oorzaak kunnen zijn. Zorg er dus voor dat je voldoende water binnenkrijgt doorheen de dag zodat je huid ook van binnenuit gehydrateerd wordt!