Gekleurd haar onderhouden: de beste tips

Of je je haar nu platinum blond, zwart, rood of zelfs blauw geverfd hebt: het maakt niet uit want iedere haarkleur heeft extra aandacht nodig als je er lang van wilt genieten. Er is niets erger dan honderden euro’s neertellen voor een tof, nieuw kleurtje en dan na een week merken dat het alweer vervaagd is.

Gelukkig zijn er een heleboel dingen waarmee gekleurd haar onderhouden een makkie wordt! Dit zijn onze beste tips:

Gekleurd haar onderhouden tips

Gebruik een milde shampoo

Sodium laureth sulfate is een ingrediënt dat in vrij veel producten gebruikt wordt. In de volksmond staat het ingrediënt ook beter bekend als zeep. SLS wordt gebruikt om dingen schoon te maken en wordt daarom dus ook vaak gebruikt in douchegels en shampoos.

Het nadeel aan SLS is dus dat het zo agressief is dat het de kleur van je haar zal strippen. Wil je je gekleurd haar onderhouden, dan is het belangrijk om voor een milde shampoo zonder SLS te kiezen.Zet het water kouder tijdens het wassen

Een warme douche kan zo lekker ontspannend zijn maar voor je haar doet het weinig goed. Wil je je gekleurd haar onderhouden, dan is het belangrijk om je water zo koud mogelijk te laten.

De beste manier om je haar te wassen is door het te wassen met lauw (geen warm!) water en om het daarna af te spoelen met koud water.

Koud water zorgt er namelijk voor dat je haarschubben gaan sluiten waardoor deze de kleur steviger zullen vasthouden. Op die manier zul je zo weinig mogelijk verf mee uitspoelen.

Was je haar minder vaak

Je haar iedere dag wassen is iets wat je best wilt vermijden als je langer van je gekleurde haar wilt genieten. Je wast niet alleen iedere keer een stukje verf mee weg maar je zorgt er ook voor dat alle natuurlijke oliën, die je haar extra verzorgen en beschermen, mee verdwijnen.

Probeer dus om er telkens een dagje tussenuit te laten of nog beter: was je haar pas om de 2 à 3 dagen.

Droogshampoo is je beste vriend

Heb je toch het gevoel alsof je haar te snel vet wordt? Kies dan voor een goede droogshampoo zoals bv. de droogshampoo van Batiste.

Droogshampoo is een soort poeder dat je aanbrengt op je haaraanzet. Poeder trekt al het vet aan waardoor je haar dus minder vet zal ogen. Droogshampoo heeft meestal ook een lekkere geur dus dat frist je haar ook alweer meteen op!

Gekleurd haar onderhouden tips

Bescherm je haar tegen de hitte

Wil je je gekleurd haar onderhouden maar tegelijkertijd ook stylingtools blijven gebruiken? Dan heb je echt een hittebeschermend product nodig.

Zo’n product legt een dun beschermlaagje over waardoor de warmte niet diep kan doordringen. Zo kun je alsnog je haar stylen zonder al te veel schade te berokkenen aan je haar!