haar sneller laten groeien tips haargroei

Je haar sneller laten groeien met bewezen tips

Je haar sneller laten groeien is voor veel vrouwen een droom. Je hebt net een pony laten knippen en hebt er spijt van of je droomt gewoon van een lange en volle bos haar. Helaas is er nog steeds geen wondermiddel uitgevonden maar gelukkig zijn er een aantal bewezen trucs die je tóch kunnen helpen. Wil je je haar sneller laten groeien? Probeer deze simpele tips dan zeker eens uit!

Hoe snel groeit je haar?

De vraag die we ons allemaal geregeld stellen is: hoe snel groeit je haar? Wel, hier kunnen we geen universeel antwoord op geven want dat is voor iedereen anders. Hoe snel je haar groeit hangt namelijk af van verschillende factoren.

Over het algemeen kunnen we er vanuit gaan dat je haar gemiddeld 1 à 2 cm per maand groeit. Om dit proces wat extra te stimuleren zijn er een aantal dingen die je kunt doen.Je haar sneller laten groeien d.m.v. supplementen

Een lange en volle bos haar begint bij een gebalanceerd eetpatroon. Je moet er voor zorgen dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt die de haargroei gaan stimuleren. De belangrijkste voedingstoffen voor haargroei zijn o.a. vitamine A, B, C en E, foliumzuur, biotine en omega-3 vetten.

Stel dat je toch niet voldoende vitamines binnenkrijgt of je hebt het gevoel dat je wel wat extra’s kan gebruiken. In dat geval kun je ervoor kiezen om supplementen te gaan gebruiken. De beste supplementen voor haargroei zijn diegenen die voornamelijk veel biotine en vitamine B bevatten.

haar sneller laten groeien tips haargroei

De juiste verzorging

Je moet je haar niet alleen van binnenuit aanpakken (door je voeding aan te passen), ook de verzorging van buitenuit is erg belangrijk. Sowieso doe je er goed aan om je haar geregeld te laten knippen zodat je haar niet afbreekt en daardoor korter wordt.

Laat je je haar niet graag knippen of breekt het zelfs na een grondige knipbeurt af? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om specifieke producten te gaan gebruiken. Zo is er bv. de L’Oréal Professionnel Inforcer lijn die speciaal ontwikkeld werd tegen breekbaar haar. Deze producten maken het haar sterker waardoor het minder snel breekt én sneller zal groeien.

Vergeet ook zeker niet om je hoofd voldoende te beschermen tegen de hitte. Gebruik een heat protectant als je gaat stylen, krullen of föhnen waardoor je je haar niet extra beschadigd door de warmte. Vergeet ook geen UV-bescherming te gebruiken in de zon of zet een mooie hoed of pet op.

Je haar sneller laten groeien dankzij hoofdmassages

Een goede intensieve hoofdmassage is ideaal om de bloedsomloop van je hoofd te stimuleren. Dit zorgt er dan ook voor dat de haargroei verder gestimuleerd wordt en hierdoor zal je haar sneller groeien.

Hoe vaker je dit doet, hoe beter het zal werken. Geen idee hoe je begint aan een goede hoofdmassage? Vraag dan zeker eens raad aan je kapper.