Make-up tips voor beginners

Door alle nieuwe releases zie je als make-up beginner door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel verschillende kleuren, producten, merken, … Je zou voor minder in de war raken! Daarom zetten we vandaag een aantal make-up tips voor beginners op een rijtje. Dankzij deze tips kan ook jij make-up aanbrengen als een pro.

1) Begin altijd met een schone en gehydrateerde huid. Je huid is als een canvas waar je op je gaat schilderen. Bij een schilderij begin je ook liefst op een vlekkeloos canvas waar niets op aan te merken valt. Zorg er dus voor dat je gezicht altijd goed schoon is voor je gaat slapen én dat je een goed vochtinbrengend product gebruikt.

2) Werk oneffenheden weg met concealer i.p.v. met foundation. Puistjes, rode vlekjes, wallen, … Gebruik eerst een concealer met een goede dekking. Daarna kan je de huid alsnog licht egaliseren met foundation.

3) Twijfel je over hoe je oogschaduw aan moet brengen? Gebruik dan slechts twee kleuren oogschaduw, een witte/cremekleurige en een donkerbruine. Gebruik de lichte kleur op je bewegende ooglid (de oogbol) en op je wenkbrauwbot, de donkere kleur gebruik je in de arcadeboog.




4) Vergeet je wenkbrauwen niet. Je wenkbrauwen zijn als een frame voor je gezicht! Zorg er dus voor dat ze altijd netjes geëpileerd zijn en teken ze subtiel bij met een potloodje.

5) Overdrijf niet met blush. Kies een kleur die dicht aanleunt bij de natuurlijke kleur van je wangen op het moment dat je zou blozen. Dat is de ideale kleur voor jouw huid!

BONUS TIP: Experimenteer er op los. Het leuke aan make-up is dat je het er achteraf altijd weer af kan halen! Wees dus niet bang om nieuwe producten of technieken te proberen.