Make-up tips voor brildragers

Make-up tips voor brildragers

Brillen zijn geweldig. Ze kunnen een echt fashion statement maken plus je kunt er gewoon beter door zien. Het enige jammere is dat je make-up als je een bril draagt soms wat weg kan vallen. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn mits je een paar specifieke tips toepast. Wat zijn de do’s en don’ts van make-up dragen met een bril? Deze make-up tips voor brildragers verklappen we je graag in dit artikel!

Make-up tips voor brildragers

Concealer is een musthave

De beste make-up als je een bril draagt is concealer. Concealer is gewoonweg onmisbaar aangezien een bril je donkere kringen en wallen alleen maar meer zal benadrukken. Door een goede oplichtende concealer onder de ogen te gebruiken ga je er gelijk een stuk frisser uitzien!

Weet je niet welke concealer je moet kiezen? Lees dan zeker ons artikel over de beste concealers tegen donkere kringen.

Eyeliner is key

Een eyeliner kan enorm veel doen voor je ogen. Zeker als je een dikker of breder montuur hebt, waarbij de ogen vaak wat minder opvallen en wat lijken te verdwijnen achter het montuur. Het advies is: hoe dikker het montuur, hoe opvallender de eyeliner.Waterproof mascara

Heb jij ook vaak problemen met uitlopende make-up als je een bril of lenzen draagt? Probeer het dan te verhelpen met een stevige waterproof mascara. Valse wimpers kun je het best vermijden aangezien deze tegen je bril aan tikken en daardoor sneller loskomen. Met een goede waterproof mascara die vooral volume geeft zit je echt al wel goed.

Zachte make-up bij een dunner montuur

Heb je een dunner montuur of een montuur in een zachte kleur? Ga dan zeker niet voor een opvallende make-up maar blijf eerder bij de zachte nudetinten. Zorg voor extra definitie in je ogen door een eyeliner of door je mascara steviger aan te zetten, niet door meer (opvallende) oogschaduw aan te brengen.

Wenkbrauwen

Een van de belangrijkste make-up tips voor brildragers is het bijwerken van je wenkbrauwen. Door een bril te dragen worden je wenkbrauwen extra in de spotlight geplaatst. Zet je wenkbrauwen dus altijd goed aan met een potloodje of gebruik een oogschaduw in dezelfde kleur als je haar. Vergeet ook zeker niet om je wenkbrauwen regelmatig te epileren.