Minerale make-up van Cent Pur Cent

Het Belgische make-up merk Cent Pur Cent maakt zijn naam waar. De make-up bevat immers enkel de meest pure natuurlijke mineralen. Die maken je huid niet alleen mooi op, maar beschermen en verzorgen haar ook. Het resultaat is een gezonde en stralende huid, op elk moment van de dag.

Cent Pur Cent staat voor 100% natuurlijk, 100% mineraal, 100% puur, 100% hypoallergeen en 100% dierproefvrij. Het label gebruikt enkel de meest pure natuurlijke mineralen. Alle grondstoffen worden met de grootste zorg uitgezocht en vervolgens uitvoerig getest. Zo maakt het Belgische merk de allerbeste make-up, voor elke huid.

Wat is Cent Pur Cent?

·      100% natuurlijk
Cent Pur Cent is een 100% natuurlijk merk. De producten bevatten dus geen schadelijke stoffen als synthetische parfums, kunstmatige kleurstoffen, niet-natuurlijke oliën en talk.

·      100% mineraal
De poeders zijn gemaakt van 100% natuurlijke mineralen zoals Mica-mineralen uit het Peruviaanse hooggebergte. Die worden uiterst zorgvuldig van de rotsen geschraapt en vervolgens gemicroniseerd tot mooi gekleurde poeders. Naast Mica maakt Cent Pur Cent gebruik van titanium, ijzer en zink.

·      100% puur
Dankzij de pure samenstelling, kan je zelf kiezen in welke mate je een product aanbrengt. Een dun laagje zorgt immers al voor een frisse natuurlijke look en geeft je huid de nodige verzorging. De pure mineralen verstoppen de poriën niet en drogen je huid niet uit.

·      100% hypoallergeen
De producten van Cent Pur Cent bevatten enkel pure, natuurlijke ingrediënten. Dat maakt deze make-up lief en gezond voor je huid. Mee-eters, acne, een droge huid of andere problemen zijn verleden tijd. Omdat er geen chemische bestanddelen toegevoegd worden, is de kans op allergische reacties miniem.

·      100% dierproefvrij
Cent Pur Cent houdt van dieren en van onze planeet. De producten worden nooit getest op dieren en zijn dus 100% cruelty free.

Een tweede huid

In het gamma vind je alles wat je nodig hebt voor een mooie, natuurlijk opgemaakte look. Er is een breed assortiment make-up: van primers, foundations en concealers voor een perfecte teint, tot oogschaduw, mascara, oog- en lippotloden en lipsticks om je ogen of lippen extra in de kijker te zetten. Daarnaast beschikt Cent Pur Cent over penselen en borstels van de beste kwaliteit om je make-up perfect aan te brengen.

Wat meteen opvalt is de fijne textuur van de make-up.  Die zorgt ervoor dat ze aanvoelt als een tweede huid. Geen oppervlakkige, mooie laag die over je huid wordt aangebracht, maar producten die je huid echt mooier maken en doen stralen.

De heilige viervuldigheid

Het geheim achter deze uitzonderlijke formules zijn de vier basisingrediënten Mica, ijzer, titanium en zink.

·      Mica wordt uiterst zorgvuldig van de rotsen in het Peruviaanse hooggebergte geschraapt. Hoe hoger de dosis Mica in een product, hoe mooier de dekking. Mica zorgt ook voor de mooie, gezonde gloed die eigen is aan Cent Pur Cent.

·      IJzer wordt gebruikt als natuurlijke kleurstof. Door verbranding op een bepaalde temperatuur zorgt dit natuurlijke element voor de leuke kleurtjes van een product.

·      Titanium zorgt niet alleen voor de grootste dekking, maar functioneert ook als een instant spf-factor tussen 15 en 20. De Amerikaanse FDA roemt titanium als één van de meest efficiënte zonnebeschermers.

·      Zink werkt antiseptisch, neemt roodheid weg en maakt de huid zijdezacht. Het wordt gebruikt in babyzalfjes maar doet het ook uitstekend in make-up omdat het irritaties en ontstekingen als acne helpt verminderen.

De vrouw achter het merk

Binnen de schoonheidswereld is topvisagiste Caroline Rigo geen onbekende. Met haar eigen label Cent Pur Cent creëert ze een totaalconcept. Huidverzorging en make-up worden gecombineerd om zo elke vrouw te doen stralen.

Zelf kampt Caroline al haar hele leven met een erg gevoelige huid. De irritatie die ze als jong meisje op haar wangen had, camoufleerde ze dagelijks met een laag make-up. Al gauw ondervond ze hiervan de nadelen. Traditionele make-up bestaat immers meestal uit talk (wat de huid uitdroogt) en olie (wat de poriën verstopt zodat de huid niet meer kan ademen).  Twee ingrediënten die het verjongingsproces niet verbeteren, integendeel.

In haar zoektocht naar betere, gezondere en verzorgende make-up kwam Caroline telkens weer uit bij minerale make-upproducten. Ze ontdekte dat haar hardnekkige irritaties dankzij het gebruik van minerale foundation verdwenen. Dankbaar en enthousiast had ze nog maar één missie: de beste en meest pure minerale make-up ter wereld op de markt zetten en alle vrouwen doen beseffen dat ze maar één huid hebben!

Verkrijgbaarheid van Cent Pur Cent

Cent Pur Cent is dus volledig veilig, dus ook voor dames met kanker of dames met een acnegevoelige huid. Ook als je snel allergisch reageert is Cent Pur Cent dus een ideaal merk voor jou! Je vindt het merk bij de apotheek, verdeeld over heel België.

Het merk is ook online te koop via de online apotheek Viata, deze apotheek verzendt zowel naar België als Nederland en heeft een zeer snelle én keurige levering.
LEES OOK: Make-up tips voor beginners