Nieuw: Kiehl’s Buttermask For Lips

In het kielzog van de succesrijke Butterstick Lip Treatment lanceert Kiehl’s Buttermask For Lips, een intensieve overnight lip treatment waarmee droge en schilferige lippen ‘s ochtends opnieuw glad en zacht zijn.

Deze rijke balsem met kokosolie en wilde-mangoboter hydrateert droge, schilferige lippen, maakt hen glad en zacht en houdt het vochtgehalte de hele dag op peil zodat ze opnieuw gezonder eruit zien.

Waarom lippen extra zorg nodig hebben

De huid van de lippen is 75% dunner dan de normale huid. Lippen hebben ook minder talgklieren waardoor ze droger zijn en hun barrièrefunctie minder performant is. Door een versnelde turnover van de huidcellen van de lippen, verliest de huid driemaal sneller vocht dan de normale huid waardoor de huid op de lippen maar 1/3 van het vocht kan opnemen wat aangeboden wordt.

Omdat ook de vochtretentie beperkt is, is het niet verrassend dat de lippen sneller uitdrogen. De huid van de lippen bevat bovendien drie keer minder melanine dan de normale huid waardoor ze gevoeliger is voor schadelijke zonnestralen en meer behoefte heeft aan extra verzorging.

Actieve bestanddelen in de Kiehl’s Buttermask For Lips

FAIRTRADE KOKOSOLIE

De olie van de kokospalm – ook wel levensboom genoemd – wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De voedende kokosolie is rijk aan vetzuren en hydrateert en verzacht de lippen.

WILDE-MANGOBOTER

De Irvingia gabonensis groeit in de tropische en subtropische wouden van Centraal- en West-Afrika, en wordt voor zijn hoge voedingswaarde vaak gebruikt in de keuken. In combinatie met de ingrediënten van de Buttermask-formule maakt de boter droge en schilferige lippen opnieuw aangenaam glad.

De Kiehl’s Buttermask For Lips maakt de lippen minder droog, verbetert de liptextuur zichtbaar en verbetert de conditie van de lippen. Verkrijgbaar bij de exclusieve Kiehl’s verkooppunten voor € 28,00.