Ontdek Ethique: ‘s werelds meest sustainable beautymerk

‘s Werelds meest sustainable beautymerk Ethique is sinds kort exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar. Dit milieuvriendelijke merk uit Nieuw-Zeeland streeft ernaar om de plastic crisis in de wereld te bestrijden door plasticvrije beautyproducten aan te bieden die je zonder schuldgevoel aan kunt schaffen.

Ze zijn het enige bedrijf ter wereld dat volledig is toegewijd aan het produceren van beauty bars in vaste vorm in plaats van vloeibare beauty producten. De zero-waste productrange bestaat uit verpakkingsvrije beauty bars: van shampoo en conditioner, tot body wash, gezichtsreinigers en scrubs.

Ethique is in 2012 door Brianne West (32) opgericht. Zij zocht een alternatief voor de miljoenen plastic shampoo en conditioner flessen die we wereldwijd jaarlijks weggooien en ontwikkelde die zelf in het wetenschappelijk laboratorium van haar biochemie studie.

Inmiddels is Ethique tot een internationaal beautymerk met meer dan 40 producten uitgegroeid. Ze bieden alle verzorgingsproducten die we dagelijks gebruiken, maar dan in vaste vorm.

Daarmee heeft Ethique tot op heden de productie van 5 miljoen plastic flessen weten te voorkomen, en dat is nog maar het begin. Naar verwachting zal dit in 2025 tot 50 miljoen oplopen.

Alle producten van Ethique worden 100% ethisch verantwoord geproduceerd, bevatten geen palmolie en zijn bovendien vegan. De formules zitten vol natuurlijke ingrediënten en etherische oliën.

Omdat de producten zo geconcentreerd zijn, kunnen ze tot wel 5 keer langer meegaan dan de beautyproducten die in plastic verpakkingen verkocht worden. Jij voegt het water toe – niet zij.

Brianne West, oprichtster en CEO van Ethique, zegt:

“Nu is er in de Benelux eindelijk een volledige range plastic-vrije beauty producten beschikbaar, waarmee we consumenten helpen om de plastic fles op te geven. Slechts 9% van ons plastic wordt wereldwijd gerecycled. De rest belandt op stortplaatsen, wordt verbrand (wat verschrikkelijk voor onze planeet is) of komt in de oceanen terecht.

Door beauty bars te produceren hopen we het probleem van de plastic vervuiling te verminderen. We bieden consumenten een alternatief dat net zo goed, al dan niet beter, dan het gebruikelijke vloeibare alternatief is.

Ik kwam erachter dat er soms wel 75% water in shampoo en tot 90% water in conditioner zit. Dat is toch krankzinnig wanneer je bedenkt dat je in jouw eigen badkamer ook water tot je beschikking hebt? Dus laten we ermee stoppen water aan onze producten toe te voegen en deze in plastic te verpakken!”

Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar.