sporten met make-up

Sporten met make-up: de beste tips

Voor sommige dames is het moeilijk om buiten te komen zonder een laagje make-up, zelfs tijdens het sporten. Sporten met make-up is vaak niet het allerbeste idee want zweet en make-up, dat is geen goede combinatie. Gelukkig is sporten met make-up niet helemaal onmogelijk, mede dankzij een aantal musthave producten. Hier zijn alvast een paar handige tips!

Sporten met make-up waterproof mascara

Waterproof mascara

Een laagje mascara mag in geen enkele make-up look ontbreken, ook niet als je wilt sporten met make-up. Tijdens het sporten ga je waarschijnlijk hard genoeg zweten dus een waterproof mascara is echt een must. Mascara’s op basis van siliconen werken trouwens het best om mee te sporten!

Onze grote favoriet? De Maybelline Lash Sensational waterproof mascara! Deze mascara bezorgt je lekker volle én lange wimpers, zonder af te geven op de huid.

BB cream sporten

BB crème i.p.v. foundation

Naar de fitness draag je best geen foundation of concealer. Dikke en dekkende foundation of concealer kunnen namelijk je poriën verstoppen als ze vermengd raken met zweet, waardoor je dus weer sneller last zult krijgen van puistjes en andere onzuiverheden.

Kies liever voor een BB-crème, die je huid egaliseert en hydrateert zonder deze te verstoppen. Ga je toch liever voor een foundation of iets compact dat je mee kan nemen? Kies dan voor een vloeibare cushion foundation.

Gekleurde lippenbalsem

Voor gekleurde lippen hoef je niet per se een dekkende lippenstift te dragen. Je kan ook kiezen voor een gekleurde lippenbalsem, die je lippen niet alleen een kleurtje bezorgt maar ze ook gehydrateerd houdt tijdens het sporten.

sporten zonnecrème

Bescherm je huid

Ga je buiten sporten? Vergeet dan ook zeker niet om voldoende bescherming aan te brengen! Ja, ook als het bewolkt is. Je wilt namelijk geen huidbeschadiging oplopen terwijl je juist iets goed wilt doen voor je lichaam. Onze favoriet: de Lancaster Sun Sport Cooling zonnecrème. Dit product werd speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens het sporten en is dus workout proof!

Wil je dus écht graag sporten met make-up op? Dan zit je met deze producten gelukkig wel goed!