Tips voor een gevoelige huid

Last van een trekkerige en pijnlijke huid na het reinigen? Snel last van temperatuurwisselingen tijdens de winter? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van een gevoelige huid en daarbij ben je niet alleen. Maar liefst de helft van de bevolking zou kampen met een (over)gevoelige huid. Gelukkig is er iets aan te doen! Met deze tips voor een gevoelige huid kun je je probleem makkelijk aanpakken.

Wat is een gevoelige huid? Wat kun je er aan doen?

Een gevoelige huid kan door verschillende zaken ontstaan. Sommige mensen hebben gewoon pech en hebben een gevoelige huid in hun genen zitten. Bij anderen is het dan weer een typisch geval van teveel producten tegelijkertijd gebruiken, waardoor de huid allergisch en gevoelig gaat reageren. Een gevoelige huid heeft dus vooral veel rust nodig of moet, indien nodig, gekalmeerd worden. Ook kan het helpen om op ingrediënten te letten en om irriterende ingrediënten te elimineren uit je verzorgingsroutine.

Gelukkig zijn er een heleboel producten die perfect zijn voor een gevoelige huid. Ze bevatten geen irriterende ingrediënten en zijn over het algemeen ook hypoallergeen.

Reinigen van de gevoelige huid

Het reinigen van een gevoelige huid kan zeer delicaat zijn. Vermijd te lange (en te warme) douches en baden, gebruik lauw water en blijf vooral ver weg van scrubbende producten. Was je gezicht een keer per dag met een mild reinigingsproduct dat de huid niet gaat irriteren.

Dit zijn onze suggesties:

Lush Ultrabland – € 11,50

Ultrabland is de perfecte reiniger als je last hebt van een huid die snel geïrriteerd raakt. De ultrazachte mix van amandelolie, rozenwater, bijenwas en honing masseer je zachtjes in op je huid, waarna je deze met een vochtige doek schoonveegt.

Bioderma Sensibio Micellair Water – € 12,00

Dit micellaire water is het #1 reinigingsproduct dat in de visagiewereld gebruikt wordt omdat werkelijk iedereen goed reageert op dit product. Het is dus ook perfect geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Hij reinigt de huid en verwijdert make-up zonder de huid te irriteren.

Hydrateren van de gevoelige huid

Kies voor verzorgende producten zonder irriterende ingrediënten die de huid tegelijkertijd ook gaan beschermen tegen (schadelijke) invloeden van buitenaf. Hoe meer hydratatie het product kan bieden, hoe beter. Daarom kies je best voor een dikke zalfachtige crème of een product op basis van olie.

Onze suggesties:

Louis Widmer Remederm Gezichtscrème zonder parfum – € 26,00

Deze parfumvrije gezichtscrème van de apotheek is ideaal om ‘s ochtends aan te brengen. Dankzij zijn beschermingsfactor van SPF20 verzorgt hij de huid niet alleen maar beschermt hij ze ook tegen schadelijke UV-straling.

Weleda Verzachtende Gezichtsolie Amandel – € 19,00

Deze olie maakt de huid weer zacht en soepel, en versterkt de natuurlijke barrièrefunctie. De amandel in deze olie werkt kalmerend waardoor de huid minder gevoelig zal aanvoelen.