How to: zo laat je je nagels sneller groeien

Iedereen houdt wel van mooie lange nagels. Het staat heel erg vrouwelijk en je kunt er gewoon heel veel mee. Helaas is dit voor sommige dames meer droom dan werkelijkheid, zeker als je last hebt van zwakke en breekbare nagels. Fear no more, met deze tips kun je je nagels sneller laten groeien!

nagels sneller groeien

Gezonde voeding

Je mag nog zoveel smeren als je wil, als het van binnenuit niet goed zit gaat het toch niet lukken. Gezonde voeding én veel water drinken is dus zeer belangrijk, ook voor je nagels (en je haar btw!). Een goed uitgebalanceerd dieet kan echt wonderen doen. Eet veel groenten en fruit want vitaminen zijn broodnodig voor lange en sterke nagels. Heb je toch de indruk dat het niet helpt, ook al eet je heel erg gezond en gevarieerd? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om extra supplementen bij te nemen.

Vijlen i.p.v. knippen

Het bijknippen van je nagels, wie heeft het nog nooit gedaan? Toch is het veel minder onschuldig dan het lijkt. Door je nagels te knippen ga je de nagels beschadigen, waardoor ze dus veel zwakker zullen worden en sneller zullen scheuren. Vijlen is een veel veiligere optie. Wees wel heel voorzichtig tijdens het vijlen want ook dit kan je nagels onnodig beschadigen!

Een goede basecoat

Hoe laat je je nagels sneller groeien én bescherm je ze tegelijkertijd? Door een goede versterkende basecoat te gebruiken. Deze basecoat kun je aanbrengen als kuur of als normale basis onder je nagellak. Dit soort producten zitten boordevol goede ingrediënten die je nagels harder gaan maken en meestal zit er ook een groeibevorderend ingrediënt in. De Grow Stronger basecoat van Essie is een van onze favorieten!

Vergeet je nagelriemen niet

Wist je dat je nagels heel erg lelijk kunnen uitgroeien als je je nagelriemen negeert? Als je nagelriemen te hardnekkig vast zitten aan het nagelbed worden je nagels zwakker én kun je van die lelijke strepen krijgen. Door je nagelriemen los te maken gaan je nagels dus ook veel mooier én sterker groeien. Smeer je nagelriemen dus vaak goed in met een hydraterende olie of crème en maak ze los van je nagelbed d.m.v. een bokkenpootje.