beste mascara

Zo vind je de beste mascara voor jouw wimpers

Er zijn ongelofelijk veel verschillende mascara’s te koop. Mascara’s voor extra krul, waterproof mascara’s, een speciaal borsteltje voor meer volume, … Door op voorhand te weten welk type mascara het best is voor jouw wimpers voorkom je vaak een miskoop. Met deze handige tips scoor jij gelijk de beste mascara!

beste mascara

Als je de beste mascara wilt vinden moet je eerst kritisch naar je wimpers kijken. Kijk dus goed naar de lengte en de dikte van je wimpers. Zijn ze zeer lang en dun of zijn ze eerder kort maar dik? Op basis van die informatie weet je al snel of je op zoek moet gaan naar lengte of volume.

De beste mascara formule

Heb je zeer dikke wimpers? Dan kun je een mascara kiezen waarvan de substantie iets natter is. Dit soort mascara’s zijn ideaal om extra lengte aan je wimpers te geven. Eerder last van lange maar dunne wimpers? Kies dan voor een dikkere en droge substantie die de wimpers wat extra volume geeft. Dit is dan ook de reden waarom volume mascara’s dikker zijn en lengte mascara’s juist wat natter.

Ook in het borsteltje zit veel verschil. Mascara’s met een dikkere borstel zijn beter geschikt voor mensen met kortere wimpers. Heb je lange en dunne wimpers? Dan kun je best voor een kammetje kiezen.

Waterproof of niet?

Zodra je weet welke formule en welk borsteltje je wilt is het tijd om te kiezen voor waterproof of niet. Waterproof mascara blijft beter zitten en gaat minder klonteren en afbrokkelen doorheen de dag. Ook gaat een waterproof mascara veel beter krul houden. Toch is waterproof niet altijd even geschikt! Een waterproof mascara is veel lastiger om weg te halen en kan de wimpers op langere termijn schaden. Gebruik het dus zeker niet te vaak!

Combineer verschillende mascara’s

Moest het je niet lukken om dé beste mascara te vinden kun je dus ook verschillende mascara’s gaan combineren. Zo kun je blijven mixen en matchen tot je het gewenste resultaat bekomt! Op die manier zul jij zeker de beste mascara voor jouw wimpers ontdekken.