fashion jobs

5 fashion jobs waar je niet meteen aan denkt

De mode is een zeer intrigerende branche om in te werken en veel mensen zijn er dan ook in geïnteresseerd. Maar wist je dat er buiten de klassieke jobs zoals verkoper of designer ook een heleboel andere leuke jobs zijn? Er zijn namelijk tal van verschillende fashion jobs waar je misschien niet meteen aan dacht. Hier zijn alvast vijf fashion jobs om op je lijstje te zetten!

fashion jobs

Account Manager

Als je een magazine opent en je ziet alle mooie nieuwigheden gelijk staan, grote kans dat dit mede dankzij een Account Manager komt. Een Account Manager regelt namelijk de PR (public relations) voor een merk. Ze zorgen ervoor dat alle nieuwe collecties bij magazines, programma’s en influencers terechtkomen. Een Account Manager is dus de belangrijkste link tussen het merk en de media.

Inkoper

Als winkel zijnde kun je helaas niet alles in de rekken hangen. Daarom doen winkels dus vaak een beroep op inkopers. Een inkoper gaat fashion shows langs, bezoekt distributiecentra en evalueert ook welke stukken het goed doen bij de doelgroep van een winkel.

Community Manager

Heeft social media geen geheimen voor jou en heb je een passie voor tekst en beeld? Dan is de job van Community Manager misschien iets voor jou. Als Community Manager creëer je content voor alle social media, onderhou je contact met klanten via deze kanalen én hou je ook alle statistieken bij. Een zeer gevarieerde job dus!

Modellenscout

Alle mooie kleding die door ontwerpers gemaakt wordt moet natuurlijk ook geshowcased worden op de catwalk. Hiervoor zijn goede modellen echt wel van belang! Als modellenscout ga je de straten op, op zoek naar onontdekt talent dat potentieel heeft om het te maken in de modewereld.

Make-up artist

Als make-up artist ben je niet echt bezig met kleding maar je job is wel van groot belang tijdens modeshows en fotoshoots. Ben je dus wel creatief aangelegd, hou je van make-up en heb je veel geduld en discipline? Dan is de job van make-up artist misschien wel iets voor jou!