AllMatters introduceert high-tech menstruatie ondergoed

Na vier jaar ontwikkeling is het Deense bedrijf AllMatters klaar voor de lancering van hun comfortabele, duurzame en milieuvriendelijke menstruatie ondergoed.

In plaats van wegwerp maandverband te gebruiken, is menstruatie ondergoed het perfecte alternatief voor iedereen die zich niet prettig voelt bij het inbrengen van tampons of cups – of als je opzoek bent naar een beetje extra bescherming bij het gebruik van de cup.

Ons doel is om onze klanten te helpen bewuster te leven. We willen het voor iedereen eenvoudig en prettig  maken om kleine veranderingen aan te brengen in dagelijkse routines, die collectief bijdragen aan een betere wereld. Because it AllMatters,”

zegt CEO Gitte Dalberg-Larsen over AllMatters’ missie en de reden voor het ontwikkelen van nog een alternatief voor wegwerpproducten tijdens de menstruatie.

High-tech menstruatie ondergoed

Menstruatie ondergoed voelt aan en ziet eruit als gewoon ondergoed, maar heeft ingebouwde lagen die allemaal verschillende doelen hebben. Van het absorberen, tot het droog en geurvrij houden van je kleding, en het voorkomen van vlekken.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe ondergoed werd er ten eerste naar gestreefd om alle materialen op basis van fossiele brandstoffen te weren. Om deze reden is het AllMatters-menstruatieondergoed hoofdzakelijk gemaakt van houtachtige vezels, TENCEL™ Lyocell en VEOCEL™ Specialty Viscose, vervaardigd door Lenzing; een Oostenrijkse textielfabrikant die bekend staat om zijn unieke controleproces dat de impact op het milieu beperkt. Om de nodige prestaties van het ondergoed te garanderen, bevat de eerste lancering ook een kleine hoeveelheid polyester.

Feiten over AllMatters menstruatie ondergoed

Capaciteit: Volstaat voor 1-2 tampons – tot 10 ml.
Maten: Verkrijgbaar in de maten XS-XXXL.
Prijs: €29,99
Verpakking: Alle verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled en/of recyclebaar papier en karton.

De lagen

Milieuvriendelijke productie en materialen

TENCEL™ Lyocell-vezels zijn afgeleid van duurzaam gewonnen houtpulp en hebben, door het gebruik van minder water en gesloten lussen voor proceschemicaliën, een lagere milieu-impact dan conventionele lyocell. Het materiaal voelt van nature zacht aan, heeft een katoenachtig uiterlijk en biedt langdurig comfort.

VEOCEL™ speciale viscose vezels zijn gemaakt met de Eco Care-technologie en gecertificeerd met het EU-milieukeurmerk. Een keurmerk voor uitmuntende milieukwaliteit dat wordt toegekend aan producten en diensten die gedurende hun hele levenscyclus aan hoge milieunormen voldoen.

Van de winning van grondstoffen tot de productie, distributie en afvalverwerking. De productie van de vezels veroorzaakt tot 50% minder emissies en tot 50% minder waterimpact in vergelijking met generieke viscose.