Tips: Op hoge hakken lopen zonder pijn

Hoge hakken, we hebben er nu eenmaal een haat-liefde verhouding mee. De ene is er gek op, de andere wilt alleen maar op sneakers lopen. En dat laatste is waarschijnlijk een gevolg van pijnlijke ervaringen met hoge hakken want tja, hoge hakken zijn nu eenmaal niet comfortabel.

Gelukkig kun je met wat tips ook op hoge hakken lopen zonder pijn. Met deze tips wordt lopen op hakken een stuk prettiger én ga je het ook langer volhouden!

Hoe dikker de hak, hoe beter

Als je schoenen met een dikkere hak neemt zal je meteen merken dat deze veel makkelijker en comfortabeler lopen dan een schoen met een dunne hak. Dat is dan ook de reden waarom je makkelijker op sleehakken dan op stiletto’s kunt lopen.

Als je pas begint met hoge hakken kies je dus best voor een schoen met een dikkere of bredere hak om gewoon te worden aan het gevoel van op hakken te lopen.

Schoenen met platform

Een ander trucje dat goed helpt is lopen op een schoen die vooraan een platform heeft. Hierdoor plooit je voet minder hard naar beneden omdat de platform de voorkant van je voet mee verhoogt. Op die manier lijkt je hak dus veel minder hoog te zijn dan hij daadwerkelijk is.

Zo kun je dus ook lekker hoge hakken dragen zonder dat er teveel druk op je tenen komt te staan waardoor je voeten minder pijn gaan doen!

Kies de juiste maat

Op hoge hakken lopen zonder pijn? Dan zorg je er maar best voor dat je de juiste schoenmaat hebt. Te kleine schoenen veroorzaken blaren, kapotte tenen en ingegroeide nagels terwijl je de kans op een ongeluk vergroot als je te grote schoenen draagt waar je uitglipt.

Zorg er dus voor dat je de schoenen van tevoren altijd even past. Hou er ook rekening mee dat je voeten ‘s ochtends veel dunner zijn dan in de namiddag. In de namiddag en in de avond hou je namelijk veel meer vocht vast waardoor je voeten ook een heel stuk dikker en breder worden.

Heb je toch het gevoel dat je alsnog uit je schoenen gaat glippen ook al heb je de juiste maat? Kies dan voor een schoen met een enkelbandje. Zo ben je zeker dat je schoen de hele tijd netjes aan je voet blijft, zonder er uit te glippen!

Het inlopen van de schoenen

Een feestje of evenement gepland en je wilt je nieuwe hoge hakken graag een hele dag of avond dragen? Dan kun je ze van tevoren maar beter inlopen om blaren en wondjes te voorkomen!

Extra tip: draag een paar dikke sokken in je pumps wanneer je ze thuis van tevoren gaat inlopen. Als je er thuis een paar uur op gelopen hebt, zijn de schoenen helemaal naar jouw voet gevormd en dankzij de sokken krijg je dus ook geen last van vervelende blaren.