15+ tips waarmee je tot € 10.000 kunt sparen

Wil jij graag je schulden aflossen, pensioensparen of je spaarboekje wat extra spekken? Dan hebben we goed nieuws want in dit artikel verklappen we je 15+ geld hacks waarmee je tot 10.000 euro kunt sparen! Dit zijn stuk voor stuk simpele tips die je heel makkelijk wat extra geld kunnen opleveren zonder al teveel moeite.

1. Probeer zoveel mogelijk te wandelen/fietsen

Laat je auto wat vaker staan! Dit bespaart een heleboel kosten want je moet minder betalen voor parking én je hoeft minder vaak te tanken. Door te wandelen of te fietsen waar mogelijk bespaar je dus heel wat geld.

2. Gebruik herbruikbare waterflesjes

Plastic waterflesjes zijn niet alleen vervuilend maar ook heel erg duur. Koop een herbruikbaar waterflesje en vul je water aan de kraan i.p.v. flesjes te kopen.

3. Meal preppen

Meal preppen is het op voorhand klaarmaken van je eten in grotere hoeveelheden. Voorbeeld: op zondagavond al eten klaarmaken voor de rest van de werkweek. Dit is een stuk voordeliger aangezien je meer in bulk kunt kopen, wat over het algemeen goedkoper is. Ook ben je veel minder snel geneigd om uit eten te gaan als je eten al op voorhand klaargemaakt is.

Bonus tip: Maak iets dat je later ook nog als lunch kunt eten. Zo kun je je lunch op voorhand meenemen naar het werk of naar school waardoor je ook weer minder geld uitgeeft aan takeaway. Dit is niet alleen goedkoper maar ook nog eens een stuk gezonder!4. Ruil kleding en make-up

Heb jij ook de drang om vaak iets nieuws te kopen i.p.v. je oude kleding en/of make-up te dragen? Doe dan eens een ruil met vriendinnen of ruil via een Facebookgroep. Hierdoor krijgen jullie beiden iets nieuws zonder dat je je portemonnee ervoor moet opentrekken!

5. Abonnementen opzeggen

Heb jij nog veel abonnementen lopen die veel te veel kosten en waar je eigenlijk weinig mee doet? Zeg ze dan gewoon op! Zeker zaken zoals magazines en kranten zijn volledig onnodig in dit digitale tijdperk.

6. Maak gebruik van kortingsbonnen

Wist je dat je heel wat kunt besparen door het gebruik van kortingsbonnen, mits je ze juist gebruikt? Er is namelijk een hele ‘couponing’ methode waarin je meerdere kortingsbonnen combineert, in combinatie met een promotie in de winkel. Hierdoor kun je soms wel tot € 100 boodschappen doen en slechts een aantal euro betalen. Op de Facebookpagina van Couponing Soof vind je een heleboel praktische tips!

7. Neem water tijdens een bezoek op restaurant

Als je het echt niet kunt laten om uit eten te gaan, kies dan eens sneller voor water i.p.v. voor de duurdere dranken. Laat zeker ook zaken zoals cocktails, wijntjes en speciaalbieren staan. Niet alleen goed voor je portemonnee, ook goed voor je lever!

8. Hou je kleingeld bij

Kleingeld lijkt misschien niet veel maar als je het opspaart kun je een serieus bedragen bij elkaar sparen! Hoe klein het ook mag zijn, steek het in een spaarpotje tot deze vol is en je zult schrikken van de hoeveelheid geld die je gespaard hebt zonder al teveel moeite.

9. Workouts via Youtube

Je hoeft helemaal geen duur fitnessabonnement te nemen om af te vallen of om conditie te kweken. Er zijn duizenden Youtube video’s te vinden die je helpen met het doen van workouts. Zeg je fitnessabonnement af en sport gewoon van thuis uit!10. Declutter je woning

Minimalisme brengt niet alleen rust in je hoofd maar brengt ook geld in de schuif. Declutter alle spullen die je eigenlijk niet meer nodig hebt zoals vazen, schilderijen, decoratie of eventueel zelf meubilair dat je niet meer mooi vindt. Verkoop het online en je hebt gelijk een mooie som extra op je bankrekening!

11. Seizoensgebonden voeding

Seizoensgebonden voedingsmiddelen zijn niet alleen milieubewuster maar ook een heel stuk goedkoper. Denk dan aan groenten die in het seizoen zijn of bv. fruit zoals aardbeien. Verder zijn ze ook gewoon veel lekkerder én gezonder als ze in season zijn.

12. Intermittent fasting

Intermittent fasting is een methode waarbij je gaat vasten door bepaalde uren van de dag niet te eten. Veel mensen doen dit door bv. enkel van 12 tot 20 te eten, waardoor ze ontbijt overslaan. Dit is niet alleen een fijne manier om gewicht te verliezen maar ook om geld te besparen! Hierdoor koop je zeker geen te dure ontbijten en spaar je ook geld uit tijdens het boodschappen doen.

13. Begin een tuintje (met kippen)

Door je eigen groenten en kruiden te groeien spendeer je jaarlijks heel wat geld uit plus het is ook nog eens een pak gezonder. Heb je de ruimte om kippen te zetten? Neem dat dan ook zeker in overweging! Kippen zorgen voor eitjes (geld uitgespaard in de winkel!) en ze eten ook heel graag restjes. Zo moet je weer minder in de vuilbak gooien en je krijgt er lekkere eitjes voor in de plaats.

14. Kies voor een student

Kun je het toch niet laten om een nieuwe set nagels te nemen of om langs te gaan bij een schoonheidsspecialist? Kies er dan misschien eens voor om bij een student langs te gaan. Studenten werken vaak gratis om ervaring op te doen of ze werken tegen een fikse korting. Jij ziet er weer helemaal stralend uit en de student in kwestie heeft weer extra kunnen oefenen, zonder dat je veel geld hebt moeten spenderen.15. Verf je haar zelf

Ben jij iemand met gekleurd haar en spendeer je veel te veel geld bij de kapper? Verf je haar dan gewoon zelf. Je vindt bij Kruidvat een heleboel kleurshampoos maar je kunt ook met professionele verf aan de slag. Er zijn genoeg groothandels die ook verf en andere benodigdheden verkopen aan particulieren. De verkopers kunnen je het nodige advies geven zodat je alles zelf kunt doen. Gemiddeld betaal je € 20 à € 30 om het zelf te doen, dat is makkelijk € 50 uitgespaard tegenover een bezoekje bij de kapper.

16. Laat je verjaardag achter bij nieuwsbrieven

Er zijn tal van bedrijven die je graag speciale promoties en acties cadeau doen voor je verjaardag. Schrijf je dus bij je favoriete winkels in op de nieuwsbrief en laat je verjaardag achter. Zo kun je je favoriete items ieder jaar met een stevige korting kopen.

17. Koop alleen herbruikbare dingen

Er zijn een heleboel spullen die je na 1 keer gebruiken moet weggooien. Denk dan aan de maandelijkse hygiëne (maandverband en tampons), keukenrol, plastic flesjes, servetten enz. Door herbruikbare spullen te kopen bespaar je niet alleen veel geld maar maak je ook je afvalberg aanzienlijk kleiner. Er zijn genoeg herbruikbare alternatieven beschikbaar!

18. Huren

Je hoeft echt niet alles te kopen, zeker geen zaken die je amper gebruikt. Boeken, dvd’s, magazines, gereedschap, … Je kunt het bijna allemaal huren!

19. Wacht tot de solden voor je grote aankopen doet

Een dure jas of handtas, meubilair, een auto, … Er zijn zoveel zaken die in de sale terechtkomen. Wacht voor kleding tot de jaarlijkse solden aanbreken of ga naar een beurs zoals Batibouw of het Autosalon om andere grote aankopen te doen.

Vond je dit artikel handig? Bewaar het op Pinterest voor later!