Productieve week

3 dingen die je op zondag kunt doen voor een productieve week

Veel mensen bekijken de zondag als de laatste dag van het weekend, vlak voor ze op maandag aan hun nieuwe werkweek beginnen. Toch is het juist slim om de zondag al als een nieuwe week te beschouwen. Door je op zondag goed voor te bereiken kun je op maandag veel minder gestresseerd starten en is het makkelijker om met een productieve week te beginnen. Deze 3 dingen kun je op zondag al doen zodat je je week perfect kunt starten!

Productieve week

Maak een to do list voor een productieve week

Als je een productieve week wilt is een to do list echt the way to go. Doordat je op voorhand al vastlegt wat je nog moet doen is de stap veel minder groot om eraan te beginnen.

Al van in het begin van de werkweek weet je welke zaken je nog moet doen en hoef je je dus niet continu af te vragen wat je volgende stap hoort te zijn. Door een to do list te maken blijf je on top van al je zaken.Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde mailbox, een proper bureau en een proper huis zijn drie zaken die onmisbaar zijn als je je week productief wilt starten. Zowel digitale rommel als fysieke rommel kunnen afleiden en dat wil je natuurlijk niet! Zorg er dus zondagavond voor dat alles netjes opgeruimd is.

Haal alle rommel weg van je bureau, maak het huis even goed proper en zorg voor een lege mailbox. Dit zorgt niet alleen voor meer tijd doordeweeks maar het zorgt ook voor rust in je hoofd.

LEES OOK: 5 redenen waarom je altijd moe bent

Plan vooruit & doe boodschappen

Zondagen zijn het ideale moment om boodschappen te doen. Maak op voorhand een lijstje met alle gerechten die je de komende week wilt bereiden. Haal al op zondag de nodige ingrediënten in huis en je hoeft je de rest van de week geen zorgen meer te maken. Zo verspil je tussendoor geen tijd meer aan het bedenken van recepten én je hoeft ook niet meer naar de winkel te gaan. Win-win!