3 hacks om gezonder te eten

Ben jij ook zo iemand die het lastig vindt om een dieet vol te houden? Dan komt dat waarschijnlijk omdat je het verkeerd doet. Gezond eten is helemaal niet zo lastig als het lijkt, mits je het goed aanpakt. Daarom willen we vandaag 3 simpele hacks om gezonder te eten met jullie delen. Dankzij deze tips wordt gezond eten een stuk makkelijker!

Hack #1: Breng je eigen snacks mee onderweg

Thuis vind je het misschien heel makkelijk om goed op je porties te letten maar hoe ben je onderweg? Als ik voor mezelf moet spreken geef ik eerlijk toe dat ik onderweg veel te veel snack. Vaak ook ongezonde snacks, aangezien dat het makkelijkst verkrijgbaar is. Door je snacks op voorhand in te pakken en mee te nemen voorkom je dat. Zo hoef je niets ongezond te kopen als je honger hebt!

Hack #2: Kook altijd dubbel zoveel

Ken je dat moment waarop je thuis komt na een lange dag en je hebt écht geen zin meer om iets gezond klaar te maken? Op zo’n momenten grijp je nogal snel naar makkelijk eten of bestel je takeaway. Dit kun je makkelijk voorkomen door een dubbele portie te koken als je gezond eten klaarmaakt. Gooi de overschot in de koelkast et voila, je hoeft het achteraf alleen nog maar opnieuw op te warmen.

Hack #3: Koop in grote aantallen

Als je weet welke ingrediënten je nodig hebt om een lekkere en gezonde maaltijd te maken ga je minder snel naar junkfood grijpen. Zorg er dus voor dat je keukenkast ten allen tijde gevuld is met gezonde ingrediënten. Door in grote aantallen te kopen aan het begin van de week heb je gelijk een goede voorraad én je bespaart ook nog eens geld.