5 dingen die je onmiddellijk weg moet gooien

De tijd gaat enorm snel voorbij. Zo snel dat je van sommige spullen wel eens durft vergeten hoe lang je ze al hebt. Het gebeurt dus best wel vaak dat zaken al ver over hun houdbaarheidsdatum heen zijn, terwijl je ze gewoon nog steeds in huis hebt. Dringend tijd dus om daar grondig werk van te maken! Dit zijn de 5 dingen die je echt onmiddellijk weg moet gooien.

1. Oude make-up (waaronder mascara!)

We snappen het, met pijn in je hart oude en sentimentele make-up weggooien is niet leuk. Toch moet je van je hart een steen maken en hard zijn in deze categorie. Het is gewoon énorm gevaarlijk om te oude make-up te blijven gebruiken, zeker zaken zoals mascara. Je zou een mascara max. 3 maanden open mogen houden voor er teveel bacteriën in terechtkomen. Make-up is een broeihaard voor bacteriën en kan dus serieuze infecties veroorzaken. Gooi je oude make-up dus gewoon weg.

2. Je douchepuff

Nog zo’n broeihaard voor bacteriën is je douchepuff. Het lijkt misschien niet zo omdat je deze altijd mee in de douche neemt en je dus verwacht dat ze proper is. Niets is minder waar! Het probleem met een douchepuff is dat alle vuiligheid heel diep tot in de puff kan raken, zo diep dat het er later niet meer uit gewassen wordt. Daar bovenop houden bacteriën ook gewoon van warme en vochtige plaatsen en gaan ze sneller vermeerderen op die plekken. Je douchepuff is dus ideaal voor bacteriën en zou iedere 3 maand vervangen moeten worden.

3. Tandenborstel

Ook je tandenborstel moet om de iedere drie maanden vervangen worden. Tandenborstels komen namelijk met enorm veel bacteriën in contact en aangezien je het in je mond stopt… Je wilt natuurlijk niets slecht in je mond krijgen. Ook hierbij geldt de regel: om de drie maanden vervangen.

4. Medicijnen die over datum zijn

Neem ook zeker eens een kijkje in je medicijnkast en gooi medicijnen die over datum zijn weg. Hoe vaak houden we medicijnen bij die we later nooit meer gebruiken en gewoon vergeten? Bij ons gebeurt dat regelmatig! Moest je ze dan toch ooit weer een keertje nodig hebben kun je je alleszins niet vergissen en een oud medicijn innemen.

5. Voedingswaren

Oude potjes met kruiden, pasta die niet meer goed is, koekjes die over datum zijn, … Ook tussen de voedingswaren zitten vaak producten die je over het hoofd gezien hebt en die eigenlijk niet meer goed zijn. Neem dus alles volledig onder handen, van de specerijen tot de koelkast.