5 goede gewoontes om vandaag mee te starten

Er is nooit een beter moment om te starten met goede gewoontes dan nu. Hoe sneller je ermee begint, hoe sneller het échte gewoontes gaan worden. Er zijn namelijk een paar kleine én simpele zaken die je leven een pak aangenamer zullen maken. Daarom delen we in dit artikel 5 goede gewoontes om vandaag nog mee te starten.

Let op een goede houding

Een slechte houding is makkelijker aangeleerd dan een goede. Of je nu lang moet rechtstaan of vaak achter een bureau zit, je houding gaat er altijd onder lijden. Zorg er dus voor dat je je ruggengraat altijd mooi recht houdt en je schouders naar beneden.

Begin de dag met een glas water

Ga jij steevast voor een bak koffie zodra je wakker wordt? Vervang dit dan eens door een glas water. Door water op een nuchtere maag te drinken wordt je lichaam gelijk gehydrateerd én je maakt je metabolisme ook gelijk wakker.

Voeg SPF toe aan je routine

Het is nooit te vroeg om je voor te bereiden op huidveroudering. Door iedere ochtend een beschermende zonnecrème aan te brengen ga je deze huidveroudering meteen tegen. En ja, zelfs in de winter is het nodig!

Neem de tijd om te mediteren

Mediteren zorgt voor minder stress en meer productiviteit. Het hoeft zelfs niet eens ingewikkeld te zijn of lang te duren! Neem gewoon 10 minuutjes tijd voor jezelf, focus op je ademhaling en laat alles even los. Daarna kan je er weer vol tegenaan!

Stretchen en rechtstaan

Vergeet ook niet om regelmatig goed te stretchen en om recht te staan als je een zittend beroep hebt of nog studeert. Gooi al je spieren even goed losen laat je lichaam relaxen.

Welke goede gewoontes probeer jij elke dag door te voeren? Laat het ons weten via hello@brillantmagazine.be of via social media!