5 redenen waarom je altijd moe bent

Heb jij ook continu het gevoel alsof je altijd moe bent, terwijl je eigenlijk niks specifieks doet? Dan zou er wel eens een onderliggende oorzaak kunnen zijn. Er zijn namelijk een hele hoop dingen die ervoor kunnen zorgen dat je je altijd moe voelt. Deze 5 redenen komen alvast vaak genoeg voor.

altijd moe

Je drinkt te weinig water

Zelfs de lichtste dehydratatie kan al genoeg zijn om je minder fit en energiek te voelen. Dehydratatie zorgt er namelijk voor dat je bloed dikker wordt, waardoor je lichaam dus ook harder moet gaan werken. Hierdoor kan het aanvoelen alsof je altijd moe bent, terwijl je niet harder of langer hebt gewerkt. Daarom is het enorm belangrijk om altijd voldoende water te blijven drinken. En dan bedoelen we ook echt water en géén koffie.

Je eet slecht

Ook je eetpatroon kan een impact hebben op je energielevel. Als je veel slechte koolhydraten eet of teveel fast food consumeert kan dit ook een terugslag hebben op je algehele fitheid. Zorg dus voor een gevarieerd, gebalanceerd én gezond dieet. Voeg eventueel ook wat extra ijzer toe om meer energie te krijgen.

Je hebt problemen om ‘nee’ te zeggen

Het pleasen van anderen zorgt er vaak voor dat je eigen gezondheid wat naar de achtergrond verdwijnt. Daar bovenop kan het je ook nog eens gefrustreerd of kwaad maken, wat ook weer tot energieverlies zal leiden. Alle extra taken die mensen je geven, bovenop je eigen leven… Dat is nu eenmaal om problemen vragen. Zeg dus vaker nee en kies meer voor jezelf.

Je drinkt teveel cafeïne

Cafeïne is de ideale manier om meer energie te verkrijgen doorheen de dag. Last van een dipje? Snel een espresso shot erin en je kan er weer tegen. Toch is dit slechts een oplapmiddel want op lange termijn is het juist slecht om zoveel cafeïne te consumeren. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je slaapcyclus verstoord wordt, wat er dus ook weer voor zorgt dat je overdag altijd moe zult blijven. Probeer dat koffie drinken toch maar even te minderen!

Je werkt doorheen je vakantie

Je e-mail lezen, social media checken, altijd bereikbaar blijven voor je baas, … Als je dit doet tijdens je vakantie zullen je batterijen nooit opgeladen raken. Logisch dat je je altijd moe voelt als je nooit écht de tijd neemt om even goed te ontspannen. Geef jezelf de kans om voor de volle 100% tot rust te komen, je zult merken dat je je een stuk beter zal voelen. Hierdoor zul je na je vakantie ook veel productiever en energieker worden!