de juiste persoon

5 tekenen dat je samen bent met de juiste persoon

Je zit pas in een nieuwe relatie en je durft je al eens afvragen: is dit dé persoon met wie ik oud wil worden? Gelukkig zijn er een aantal zaken die erop wijzen dat je de ware hebt gevonden. Als deze zaken goed zitten, dan weet je dat het goed zit. Hier zijn namelijk 5 tekenen dat je samen bent met de juiste persoon!

de juiste persoon

Jullie doen beiden evenveel moeite

Het moment waarop je partner stopt met moeite doen is het moment waarop je er best een einde aan kunt maken. In een gezonde relatie moet je beiden genoeg moeite stoppen. Men zegt wel eens: “Liefde is een werkwoord”. Het feit dat jullie er samen evenveel moeite in willen stoppen is een teken dat je altijd voor je relatie zult blijven vechten.

Jullie inspireren elkaar

Een partner die je inspireert gaat je leven alleen maar leuker maken. Een inspirerende partner is iemand die ambitie heeft en positief in het leven staat. Deze ambitie gaat dan ook op jou afstralen, wat je leven én relatie alleen maar ten goede komt.

Je voelt je veilig in de relatie

Het is echt extreem belangrijk dat je je veilig voelt in je relatie. Je moet je niet alleen fysiek veilig voelen maar ook emotioneel én seksueel. Je partner zou je nooit mogen dwingen om bepaalde dingen te doen tegen je zin. Als je je niet veilig voelt bij je partner, dan is het niet the one.

Jullie geven elkaar voldoende ruimte

De meest gezonde relaties zijn diegenen waarin de partners elkaar voldoende rust en vrijheid gunnen. Het is leuk om dingen samen te doen maar je moet elkaar ook de vrijheid gunnen om dingen alleen te ondernemen of met andere personen. Door elkaar voldoende ruimte te geven zorg je er ook voor dat je jezelf volledig kan ontwikkelen.

Jullie kunnen goed communiceren

Communicatie is alles binnen een relatie. Of het nu gaat om kleine domme dingen of om ‘goed kunnen ruzie maken’, communicatie kan een relatie echt maken of kraken. Jullie gaan niet in alles volledig overeenkomen dus het is zeer belangrijk dat je goed kunt praten over bepaalde zaken.

Als al deze punten goed zitten, dan mag je toch wel vrij zeker zijn dat je iemand goed te pakken hebt!