beste tips tegen een kater

De beste tips tegen een kater

Iets te diep in het glas gekeken dit weekend? Been there, done that. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om sneller van die vervelende kater af te komen, of zelfs om een kater te voorkomen. Daarom zetten wij in dit artikel de beste tips tegen een kater op een rijtje.

beste tips tegen een kater

Water drinken

Voorkomen is beter dan genezen dus probeer tussendoor zoveel mogelijk water te drinken. Nee, je hoeft niet de hele avond los te gaan met een glas water maar af en toe water drinken tussendoor gaat écht wel helpen. Ook zodra de schade al gebeurd is is het belangrijk om goed te blijven drinken. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit, waardoor je dus last krijgt van die vervelende hoofdpijn. Water drinken is dus de boodschap!

Vermijd donkere alcohol en alcohol met bubbels

Een van de beste tips tegen een kater is volgens velen: gewoon blijven doordrinken. Niets is minder waar want er zijn namelijk bepaalde soorten alcohol die een kater echt 10 keer zo erg maken. Hieronder vallen o.a. donkere alcohol zoals rode wijn of alcohol met bubbels zoals champagne. Als je dan toch perse een nieuw glaasje wilt drinken, blijf dan weg bij deze soorten alcohol.

Goed ontbijten

We snappen het, je bent misselijk en eten is het laatste waar je aan wilt denken. Toch is het belangrijk om op een fatsoenlijk uur op te staan en om een deftig ontbijt te nuttigen. Kies tijdens je ontbijt voor bronnen van proteïnen, zoals bv. eieren. Let er wel op om niet te vet te ontbijten.