Geef je leven een lentedetox!

De temperaturen gaan stilaan weer omhoog dus we kunnen alvast vooruit kijken naar de lente. De lente is het ideale moment om een grondige schoonmaak te houden, zowel in je huis als in je leven. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips om je leven een lentedetox te geven.

Hou een tech detox

Geen zorgen, we gaan je niet vertellen dat je je telefoon vaker weg moet leggen (al kan dat zeker geen kwaad!). Integendeel, we willen je juist proberen duidelijk maken dat een opgeruimde telefoon en computer voor minder stress zullen zorgen.

Heb je soms ook het gevoel alsof er gewoon téveel informatie binnenkomt? Dan is het het ideale moment om een tech detox te houden. Neem je social media onder handen en unfriend of ontvolg alle mensen waarmee je eigenlijk niets hebt. Door dagelijks door honderden (of zelfs duizenden) foto’s te scrollen verlies je enorm veel tijd. Verder verlies je alle belangrijke mensen ook uit het oog. Door je lijst met gevolgde accounts eens goed uit te pluizen ga je veel meer rust vinden.

Neem je mailbox onderhanden

Tja, die gevreesde mailbox kennen we allemaal wel. Dat rode icoontje in de hoek dat alle ongelezen mails weergeeft bezorgt veel mensen nu eenmaal stress. Daarom is het erg belangrijk om je mailbox eens goed onderhanden te nemen. Een lastige taak maar wel een die voor enorm veel voldoening én rust zorgt achteraf.

De makkelijkste manier om dit te doen is door je mails onder te verdelen in verschillende categorieën. Maak een aantal mapjes aan voor belangrijke mails, mails die je nog moet beantwoorden enzovoort. Door de grote berg aan mails onder te verdelen ga je een beter overzicht kunnen houden.

Ruim je beautyproducten op

De lente is ook het ideale moment om al je cosmetica eens goed door te nemen. Geef je make-up kwasten een grondige reiniging, ontsmet al je make-up en gooi make-up die niet meer goed is gewoon in de prullenbak. Dingen zoals mascara en lipgloss kun je nu eenmaal niet al te lang bewaren!

Door dit te doen krijg je een beter overzicht over al je make-up en weet je ook gelijk welke je producten niet meer gebruikt. Verder is het ook ideaal om ervoor te zorgen dat je geen ooginfecties of andere nare dingen veroorzaakt door vieze make-up te gebruiken. Hygiëne boven alles!