geld besparen in de zomer Netflix

5 manieren om geld te besparen in de zomer

De zomer kan een hele dure periode worden. Grote vakantie, airconditioning, een hoog waterverbruik, … Noem maar op! Gelukkig hoeft de zomervakantie niet altijd zo duur te worden mits je een paar kleine aanpassingen doet. Daarom verklappen wij je vandaag 5 manieren om geld te besparen in de zomer want geld besparen in de zomer hoeft écht niet lastig te zijn.

geld besparen in de zomer koelkast

Let op met de koelkast

De koelkast is een enorme energievreter, zeker als het warm is. Je koelkast moet namelijk veel meer energie verbruiken om al je etenswaren en drinken goed koel te houden. Hoe warmer het buiten is, hoe harder je koelkast dus moet gaan werken.

Een goede manier om het fris te houden in je koelkast is door deze zo veel mogelijk dicht te laten of telkens voor mini periodes te openen. Sluit je koelkast dus meteen nadat je ze geopend hebt. Zo moet je koelkast veel minder energie verbruiken om af te koelen.Laat je haar aan de lucht drogen

Laat de haardroger tijdens de warme zomermaanden gerust links liggen. Door je haar aan de lucht te drogen bespaar je niet alleen energie uit maar je maakt het ook minder warm in huis, waardoor je de airco weer niet te hoog moet zetten.

Een ander voordeel van je haar natuurlijk te laten drogen is dat het ook nog eens beter is voor je haar. Zeker voor het onderhouden van gekleurd haar is het beter om zuiniger om te springen met warme stylingtools.

Pas op met stille verbruikers

Er zijn zoveel toestellen die energie vreten zonder dat je het eigenlijk door hebt. Deze stille verbruikers nemen niet alleen teveel energie af maar zorgen er vaak ook voor dat je kamer warmer wordt. Zorg er dus voor dat toestellen die je niet gebruikt effectief uitstaan.

Ook een goede optie: koop een stekkerblok met een schakelaar. Zo kun je alle toestellen die je niet gebruikt volledig afsluiten van stroom, waardoor ze dus ook geen overbodige stroom moeten gebruiken.

Bespaar op vrije tijd

Je kunt best veel geld besparen in de zomer als je bespaart op vrije tijd. Probeer zoveel mogelijk activiteiten thuis te doen zoals zelf een vriendinnenavondje organiseren, een fijne wandeling maken, een boek lezen en natuurlijk: zelf thuis eten maken.

Het voordeel van zelf koken is dat je ervoor kunt kiezen om met eten te koken dat in seizoen is. Kies voor seizoensgroenten of seizoensfruit en je zult zien: je bespaart alvast een heleboel uit tijdens het boodschappen doen! Daarbuiten is het ook gewoon súpergezellig om thuis te koken samen met je partner en/of vriendinnen.

geld besparen in de zomer Netflix

Zet je Netflixabonnement on hold

Wees nu eens eerlijk: hoe vaak kijk jij Netflix als het lekker weer is buiten? De zomervakantie is juist het ideale moment om buiten te komen en lekker te genieten van de natuur.

Organiseer een BBQ met vrienden of ga lekker de tuin in met een goed boek, er zijn meer dan genoeg buiten activiteiten. Het zou toch echt zonde zijn om met het lekkere weer binnen achter je scherm gekluisterd te zitten, toch? Door je abonnement twee maanden on hold te zetten kun je weer heel wat geld besparen in de zomer.