voordelen van matcha

Health tip: de voordelen van matcha

Groene drankjes zijn helemaal hot en happening, voornamelijk zaken zoals detox poeders en green juices. Toch zien we het belangrijkste groene drankje vaak over het hoofd en dat is matcha thee. Razend populair in Japan en dat is geheel terecht! Dit wonderpoedertje heeft namelijk tal van voordelen en die zetten we graag voor jullie op een rijtje. De gezonde voordelen van matcha moet je écht niet onderschatten!

voordelen van matcha

Anti-oxidanten

Matcha thee zit boordevol anti-oxidanten! Er zitten zelfs 10 keer zoveel anti-oxidanten in als in een kopje normale thee. Deze anti-oxidanten bevatten o.a. ook een stofje dat kanker zou tegengaan én het zou blijkbaar ook je cholesterol moeten verlagen. Daarbuiten zijn anti-oxidanten ook handig voor een mooiere huid en langer haar!

Verlaging van je bloedsuikerspiegel

Een ander voordeel van Matcha thee is dat het de bloedsuikerspiegel laag houdt. Dit is zeer belangrijk om diabetes tegen te gaan of, als je diabetes hebt, het onder controle te houden.

Het verlaagt je ontstekingswaarden

Vaak last van ontstekingen of ziektes die verband houden met ontstekingen? Dan is Matcha thee echt een goede oplossing. Het werkt net zoals bv. kurkuma of gember om de ontstekingswaarden in je bloed te verminderen. Dit geeft echt enorm veel voordelen voor je lichaam!

Het ondersteunt bij gewichtsverlies

Matcha thee is, zoals normale groene thee, ook een handig product als je graag gewicht wilt verliezen. Het stilt de honger en zet je metabolisme ook nog eens extra in werking. Als je last hebt van overgewicht kunnen een paar koppen Matcha thee per dag al een aanzienlijk verschil maken.

Het werkt stressverlagend

Dankzij alle goede stofjes en anti-oxidanten werkt matcha thee dus ook stressverlagend! Het zet een heel proces in gang waardoor je veel minder last zult hebben van stress. Sowieso werkt thee vaak stressverlagend, zeker als je ook echt de tijd neemt om van je kopje thee te genieten. Zeker doen dus als je vaak last hebt van hardnekkige stress!

Wist jij dat matcha thee zo gezond was?