nieuwe vegan

5 dingen die je meemaakt als nieuwe vegan

Veganisme is een manier van leven waarop je geen producten van dierlijke oorsprong consumeert of gebruikt. Steeds meer mensen schakelen over naar veganisme, wat natuurlijk erg fijn is! Als nieuwe vegan komen er een heleboel zaken op je pad terecht. Er zullen veel zaken veranderen in je eetpatroon én in je algemene manier van leven. Hier zijn alvast 5 dingen die je zult maken als een nieuwe vegan!

nieuwe vegan

Je gaat als nieuwe vegan gewicht verliezen

Het voordeel van plantbased eten? Het is echt súpergezond! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vegan junk food te eten maar als je het echt juist wilt doen kies je vooral voor rauwe en gezonde voeding. Hierdoor zul je als nieuwe vegan in het begin veel gewicht verliezen. Mooi meegenomen, toch?

Na een tijdje wil je alleen nog maar gezond eten

In het begin zul je bepaalde voeding vast wel gaan missen maar dit heeft veel tijd nodig. Zodra je lichaam aangepast is aan het nieuwe voedingspatroon zul je merken dat je gaat verlangen naar gezonde dingen. Nooit gedacht dat je zou gaan snacken op wortels en kerstomaatjes? Het zal waarschijnlijk wel gebeuren na een tijdje vegan eten!

Je mag meer eten

Nieuwe vegans kijken soms alleen maar naar de dingen die ze niet meer mogen eten en zullen missen. Zo mag je helemaal niet denken! Als vegan mag je juist nog altijd heel veel eten plus je mag er gewoon meer van eten. Vlees en melk zitten boordevol calorieën, waardoor je niet teveel mag eten. Als je leeft op groenten en fruit mag je veeeeeel meer opscheppen en zelfs een bordje extra eten voordat je aan je dagelijkse hoeveelheid calorieën komt. More food = good!

Je kunt nog steeds uit eten gaan

Op restaurant gaan is best lastig als nieuwe vegan. Je weet nog niet goed welke ingrediënten je wel of niet kan eten en niet ieder restaurant is even goed ingespeeld op vegans. Toch wilt dit niet zeggen dat je nooit meer op restaurant kan gaan. Er zijn genoeg vegan restaurants en vervangende gerechten, je moet alleen wat harder zoeken.

Minder snel last van een opgeblazen gevoel

Door een plantbased dieet te volgen ga je veel meer vloeistof binnenkrijgen. Dit gaat een zwaar en opgeblazen gevoel tegen dus je gaat je minder snel puffy voelen. Vegan eten is ook beter verteerbaar door je darmen dus vegan eten is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je lichaam!

Eet jij vegan of vegetarisch?