5 tips om sneller fit te worden

“Summer bodies are made in the winter” wordt vaak gezegd. Dat klopt helemaal want nu is is het ideale moment om je goed voor te bereiden op de zomer die nog moet komen. Met deze 5 tips om sneller fit te worden ga je er niet alleen beter uitzien maar je ook snel beter voelen!

Tip 1: doe aan yoga

Een van de belangrijkste tips om sneller fit te worden is natuurlijk vaker sporten. Van sporten raak je niet alleen gewicht kwijt maar worden je spieren ook flexibeler én je wordt zelf ook nog eens blijer. De beste sport om dit allemaal snel te bereiken is yoga. Met yoga werk je niet alleen aan je lichaam maar ook aan je mindfullness en dat is alleen maar mooi meegenomen. Zeker in de winter kan dit deugd doen, aangezien we dan veel minder energie hebben en sneller gestresseerd zullen raken.

Tip 2: ga de natuur in

Ook de natuur ingaan helpt mee aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Stress is nefast voor je lichaam en dus ook voor je gewicht en algehele gezondheid. Door je meer te ontspannen en terug te trekken in de natuur ga je stress tegen dus trek je wandelschoenen aan en ga naar buiten. Het lijkt misschien niet zo aantrekkelijk als het koud is maar juist nu is het heel belangrijk.

Een extra tip: ga hardlopen in de natuur. Zo doe je extra veel voor je gezondheid én je raakt er door volledig door ontspannen. Al zijn er nog heel wat andere redenen om te beginnen met hardlopen!

Tip 3: water dichtbij houden

Om sneller fit te worden is het heel erg belangrijk dat je voldoende water drinkt en dat je gehydrateerd blijft. Een goede tip hiervoor is om altijd wat water dichtbij te houden. Dit verlaagt de drempel om water te drinken omdat het gewoon voor je neus staat. Zo kun je niet vergeten om af en toe te drinken!

Tip 4: een betere nachtrust

Een vermoeiend lichaam voelt niet fit aan én slecht slapen werkt ook verlagend voor je metabolisme. Om sneller fit te worden is het dus belangrijk om je nachtrust niet te negeren. Een betere nachtrust draagt bij tot je metabolisme, je concentratie en je energielevel.

Tip 5: high intensity interval training

Geen tijd om uren op de loopband te staan voor of na het werk? Kies dan voor HIIT oftewel High Intensity Interval Training. Dit zijn zeer korte trainingsessies die ervoor zorgen dat je hartslag gigantisch de lucht in gaat. Hierdoor verbrand je lekker veel calorieën en kweek je een goede conditie op zeer korte tijd. Zelfs 5 minuten per dag zouden al genoeg moeten zijn om snel een verschil te zien! Geen excuses meer dus.