Meer water drinken

Zo kun je meer water drinken

Het is nogal cliché maar het klopt helemaal: om echt gezond te zijn moet je meer water drinken. Makkelijker gezegd dan gedaan want water is natuurlijk maar saai vergeleken met limonade, koffie en cocktails. Zeker als je van jezelf al weinig drinkt is het best lastig om meer te drinken. Daarom geven we je vandaag een aantal handige tips waarmee meer water drinken een makkie wordt!

meer water drinken

Zet een alarm

Ben je iemand die nogal snel vergeet om meer te drinken? Zet dan ieder uur een alarm! Zo zul je niet vergeten om water te drinken en zal het een stuk makkelijker gaan.

Neem je water mee

Als je veel onderweg bent is het lastig om regelmatig te drinken, zeker als je het snel vergeet. Daarom kun je best een flesje water meenemen als je ergens naartoe gaat. Leg een flesje water in de auto of  neem een bidon mee als je gaat wandelen. Door kleinere flesjes te gebruiken ga je ook sneller gemotiveerd raken om te drinken!

Maak je water wat leuker

Vind je het niet lastig om veel te drinken maar vind je water maar saai? Gelukkig is ook daar een oplossing voor want water hoeft echt niet saai te zijn. Je kunt je water gemakkelijk wat opvrolijken door er fruit aan toe voegen. Aardbeien, bessen, citroen, sinaasappel, … Je kunt het zo gek niet bedenken of het is echt heerlijk in combinatie met water! Het is ook nog eens gezond en goed voor je spijsvertering, zeker als je citroen gebruikt.