How to: het vinden van de perfecte fiets

Fietsen is een makkelijke en ontspannende manier om je te verplaatsen én om wat extra calorieën te verbranden. Het is zelfs zo simpel dat je het makkelijk op vakantie kunt doen. Het fietsen zelf is dus lekker makkelijk maar het kiezen van de juiste fiets is iets lastiger. Daarom willen we jullie in dit artikel helpen bij het vinden van de perfecte fiets.

Bij het vinden van de juiste fiets zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet de fiets perfect bij je lichaam passen maar ook bij de intensiteit waarop je je fiets wilt gebruiken. Het is dus zeer belangrijk om voor jezelf bepaalde afwegingen te maken en deze op voorhand goed vast te leggen voor je op zoek gaat naar dé beste fiets voor jou.

Het formaat van de fiets

Je kan de beste fiets van de wereld hebben maar als het formaat niet juist is ga je er weinig aan hebben. De perfecte fiets is namelijk aangepast aan jouw lichaam en moet dus ook groot (of klein) genoeg zijn voor jouw lengte. Een te grote of te kleine fiets kan er namelijk voor zorgen dat je houding op de fiets niet goed is, waardoor je klachten kunt ondervinden tijdens en na het rijden.

Ook de zadelhoogte van de fiets is erg belangrijk. Als je vrij klein bent maar een te hoge zadel hebt kan dit zeer onveilig worden omdat je in noodgevallen niet vlot genoeg bij de grond kunt raken. Een te lage zadel kan dan weer voor klachten rond je knieën zorgen.

Elektrische fiets of niet?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten waarvoor je je fiets wilt gebruiken en hoe intensief je wilt gaan fietsen. Als je slechts af en toe naar de winkel fietst en geen lange afstanden aflegt is een simpel modelletje meer dan voldoende. Wil je graag langer en intensiever fietsen? Dan is een elektrische fiets kopen misschien wel een optie.

Mensen denken vaak dat je bij een elektrische fiets zelf niets meer hoeft te doen maar niets is minder waar. Ook bij een elektrische fiets krijg je nog steeds een goede workout, alleen word je dus wel ondersteund door de motor. Daardoor is het ideaal om langere afstanden te fietsen of om mensen aan te zetten die niet zo goed meer kunnen fietsen.

Proberen

De perfecte fiets zoeken is zoals het zoeken naar de perfecte matras. Het is niet de meest gemakkelijke taak en een fiets moet je ook echt liggen. Daarom is het belangrijk om te blijven proberen en te blijven zoeken. Weet wat je wilt en weet vooral ook wat je niet wilt! Never settle for less!