Je werk aangenamer maken doe je zo!

Heb je het gevoel alsof je job niet meer de voldoening geeft die je zoekt? Of ben je eerder iemand die niet zo dol is op z’n collega’s? Je zou graag een andere job zoeken maar je hebt het geld echt nodig? Geen zorgen, je hoeft niet meteen op zoek naar een andere job. Er zijn namelijk een aantal manieren waarop je je job een pak aangenamer kunt maken.

Tip 1: Stop het roddelen met collega’s

Roddelen komt de sfeer op het werk zeker niet ten goede en toch is het iets wat we vaak doen, té vaak zelfs. Allereerst komt roddelen heel erg onprofessioneel over. Verder zorgt roddelen er ook voor dat je in een vicieuze cirkel van negativiteit terechtkomt. Door te stoppen met roddelen kun je de sfeer op het werk een pak aangenamer maken.

Heb je toch het gevoel dat je eens even goed wilt ventileren? Probeer al je problemen dan vooral buiten het werk te bespreken. Spreek je gevoelens uit tegenover familieleden of tegenover je beste vriendin. Zij zullen vast ook een objectievere kijk hebben en je misschien zelfs kunnen helpen.

Tip 2: Kijk vooral naar de goede punten

Je collega’s zijn misschien niet de leukste mensen of je uren zijn toch niet zo flexibel als je gehoopt had. Toch heeft iedere job wel ergens een goed aspect wat het de moeite maakt. Zodra je vooral naar de goede punten kijkt i.p.v. de slechte gaat je job al een pak aangenamer aanvoelen.

Maak desnoods zelfs een lijstje met positieve punten van je baan. Bekijk deze lijst als je het even niet meer ziet zitten et voila: je kunt weer vol goede moed richting je werk vertrekken!

Tip 3: Treat yourself!

Heb je een lange en zware dag op het werk achter de rug en heb je het gevoel alsof je het allemaal niet meer zitten? Zorg er dan voor dat er een beloning voor je klaarstaat. Door ervoor te zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken hou je jezelf gemotiveerd. Beloon jezelf met een lekker etentje of ga voor een avondje Netflix met een verzorgend maskertje op je gezicht.

Ook tijdens de werkuren kun je jezelf motiveren. Zorg voor je favoriete koffie, maak een wandeling of beloon jezelf met iets uit je favoriete broodjeszaak.