8 manieren om jezelf te verwennen zonder geld te spenderen

Heb jij ook de gewoonte om snel veel geld uit te geven als je jezelf eens goed wilt belonen? Een nieuw paar schoenen of eens lekker uit eten gaan op momenten dat je je niet zo goed in je vel voelt? Been there, done that! Gelukkig kun je jezelf ook verwennen zonder veel geld uit te geven! Daarom verklappen we je in dit artikel 8 manieren om jezelf te verwennen zonder geld te spenderen:

Lees een boek

In dit digitale tijdperk waarin we leven grijpen we steeds minder vaak terug naar een fysiek boek. Toch kan het echt heerlijk zijn om jezelf eens te verdrinken in een goed boek. Even in een rustige kamer gaan zitten, telefoon uit en genieten maar!

Neem een ontspannend bubbelbad

Wat natuurlijk nóg beter is dan een boek is een boek lezen in een zalig ontspannend bubbelbad. In bad komen je spieren, en dus ook je brein, helemaal tot rust. Als je decadent wilt zijn ga je voor een Lush bruisbal maar ook met een normale badschuim of essentiële olie kun je al voor een ontspannend badje zorgen.

Geniet van een kopje thee of koffie

We nemen veel te weinig tijd om écht te genieten van ons eten en drinken. Thee is natuurlijk supergezond maar het kan ook een lekker verwenmomentje zijn. Het fijne aan thee is dat je het zowel voor, na als tijdens het werk kunt drinken. ‘s Ochtends bij het ontwaken of ‘s avonds voor het slapengaan: tea is your best friend. Geen theedrinker? Ook koffie kan de ideale pick me up zijn.

Doe een middagdutje

Het lukt meestal niet vaak maar als je toch even de tijd moest hebben, een middagdutje kan echt heerlijk zijn! Zeker als je écht moe bent of hard gewerkt hebt. De ideale beloning dus!Begin een (bullet) journal

Ben jij een creatief persoon en heb je het gevoel alsof je veel te weinig tijd hebt om al die creativiteit op papier te krijgen? Begin dan een bullet journal. Je kunt een bullet journal gebruiken als agenda en geloof ons: het neerpennen van al je afspraken en to do list is echt de ideale manier om je hoofd leeg te krijgen.

Verder kun je werkelijk alles kwijt in een bullet journal. Je grote dromen, bepaalde doelen die je wilt halen, foto’s die je wilt bewaren, … Ga aan de slag met verschillende stiften, gebruik washi tape of maak tekeningen.  Het is jouw bullet journal dus je kunt het zo gek (of zo normaal) maken als je zelf wilt.

Opruimen

Opruimen kan zeer therapeutisch werken. Het is echt heerlijk om jezelf te ontdoen van een hele resem spullen die je gewoon niet meer gebruikt. Of soms ontdek je misschien wel dingen waarvan je niet meer wist dat je ze had! Oude boeken, dvd’s of cd’s terugvinden waar je leuke herinneringen aan hebt: dát is pas leuk!

Wat ook fijn is aan opruimen is dat je waarschijnlijk veel dingen zult vinden die je kunt verkopen. Zo heb je opeens weer een hele hoop extra geld waarmee je jezelf nog harder kunt verwennen!

Bel een vriendin op

Hoe lang is het alweer geleden dat je nog eens gebeld hebt met een vriendin? Er is gewoon iets rustgevend en ontspannend aan een echt gesprek dat niet via WhatsApp of Facebook gaat. Gewoon even lekker kletsen over dagdagelijkse dingen (of even lekker roddelen!), het kan echt wonderen doen.

Doe gewoon een dagje niets

En de meest goedkope maar efficiënte manier om jezelf te belonen: gewoon eventjes niets doen. Geen verplichte hobby’s, geen werk, geen verre reis om af te spreken met vrienden. Gewoon alleen niets doen en genieten van de rust die je hebt. Wedden dat je batterijen gelijk weer opgeladen zijn?

Als je dankzij deze tips niet ontspannen raakt, dan weten wij het ook niet meer! Dit zijn stuk voor stuk heerlijk ontspannende activiteiten die in essentie eigenlijk niet zoveel geld kosten. Je hoeft dus echt niet altijd te gaan shoppen of op restaurant te gaan om jezelf goed te belonen.

Vond je dit artikel handig? Bewaar het dan op Pinterest!