Besparen op internationale vluchten (goedkope vliegtickets)

Op vakantie gaan of de wereld rondreizen: het is helaas niet goedkoop. Dat houdt ons gelukkig niet tegen want ondanks dat het zo duur is kun je heel wat besparen op internationale vluchten. Dankzij deze tips is het ons al vaak gelukt om goede deals te scoren!

De beste periode voor goedkope vliegtickets

Promoties

Luchtvaartmaatschappijen houden geregeld goede promoties. De beste manier om hiervan op de hoogte te blijven is door je in te schrijven voor hun nieuwsbrieven. Klinkt heel erg ouderwets en cliché maar het is echt de beste manier om snel te kunnen profiteren van een goede deal.

Meld je dus (eventueel tijdelijk) aan voor nieuwsbrieven als je van plan bent om een reis te boeken.

Beste periodes om te vliegen

Tijdens de schoolvakanties en tijdens het bouwverlof zijn de vliegtickets meestal op hun duurste punt. Je doet er dus goed aan om buiten deze periodes te vliegen indien mogelijk.

Dit gaat niet alleen goedkoper zijn qua tickets maar ook qua verblijf, aangezien de hotelprijzen ook de lucht in schieten tijdens het hoogseizoen.Het boeken van de vliegtickets

Tips tijdens het boeken

Wist je dat de prijzen van vliegtickets hoger zijn op tijdstippen dat er veel mensen online zijn? Het kan dus een goed idee zijn om te boeken op momenten waarop minder mensen online zijn! Bekijk de prijzen dus beter tijdens de kantooruren, of nog beter: bekijk ze ‘s nachts.

Ook is het super belangrijk dat je de vluchtprijzen bekijkt in de incognitomodus op je browser. Je browser onthoudt namelijk welke bestemmingen en welke vluchten je eerder al hebt opgezocht

Als een website herkent dat je eerder al op zoek bent gegaan naar vluchten, dan zijn ze dus sneller geneigd om je een hogere prijs voor te schotelen. Door in incognitomodus te gaan krijg je de ‘normale’ prijs te zien.

Websites voor het vinden van de goedkoopste vliegtuigtickets

De beste manier om goedkope vliegtickets te bestellen is om niet rechtstreeks via de maatschappij te gaan maar via een vergelijkingswebsite. Dit soort websites geven je bijna altijd de beste prijs en laten je ook zien wat de goedkopere (of duurdere) opties zijn.

Op die manier kun je verschillende vertrekuren, maatschappijen, luchthavens en overstappen met elkaar vergelijken. Zo kom je vaak toch nog een vlucht tegen die dan toch aanzienlijk goedkoper blijkt te zijn dan je originele idee.

Fijne websites om goedkope vliegtuigtickets mee te scoren zijn o.a. Momondo en Skyscanner.

Internationale vlucht? Wees flexibel

Overstappen

Het is natuurlijk erg prettig om een rechtstreekse vlucht naar je bestemming te nemen. Geen gezeul met handbagages of gedoe met overstappen in een vreemde luchthaven. Niemand stapt graag over, waardoor vluchten met overstappen een heel stuk goedkoper zijn dan rechtstreekse vluchten.

Wil je dus graag een aanzienlijk bedrag uitsparen? Dan kan het dus een goed idee zijn om eens naar vluchten met 1 of zelfs 2 overstappen te kijken. Soms staan dit soort vluchten aan de helft goedkoper!De juiste tijdstippen

Vliegticketprijzen kunnen per dag enorm verschillen. Daarom raden wij je aan om te zoeken met flexibele data voor je heen- en terugreis zodat je altijd de beste prijs te zien krijgt.

De goedkoopste dagen om te vertrekken zijn meestal doordeweeks, waarop de dinsdag de allerbeste dag is om te vertrekken. De duurste dagen zijn de maandag en het weekend.

Andere luchthavens?

Soms kan het goedkoper zijn om vanaf een andere luchthaven in de buurt te vertrekken. Zo zijn de luchthavens in Duitsland vaak een heel stuk goedkoper dan bv. Schiphol of Zaventem. Moest je dichtbij de grens wonen kan het dus een goed idee zijn om eens uit te wijken naar een andere luchtaven!

Vond je dit artikel handig? Bewaar het dan op Pinterest!