5 betaalbare bestemmingen voor een goedkope citytrip in Europa

Zin in een citytrip binnen Europa maar geen groot budget? Dan ben je hier aan het juiste adres want vandaag zetten we 5 betaalbare bestemmingen voor een citytrip in Europa op een rijtje. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen, ideaal voor een weekendje weg zonder teveel geld te spenderen.

Istanboel, Turkije

Ben je op zoek naar verschillende culturen zonder veel geld uit te geven? Dan is Istanboel de ideale bestemming voor jou. Met 1 voet in het Oosten en 1 voet in het Westen waan je je in verschillende werelddelen die heel wat moois te bieden hebben. In Istanboel vind je zowel de mooiste kerken als moskeeën, net als tal van mooie uitgebreide musea. Neem ook zeker een kijkje op een van hun bekende vismarkten en geniet van de heerlijke gerechten.

Praag, Tsjechië

Praag is de grootste stad en tevens ook de hoofdstad van Tsjechië. Het historisch centrum van Praag werd opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst en is een must do voor iedereen die van prachtige architectuur houdt. De prijzen liggen in Tsjechië heel erg laag, zeker tegenover België en Nederland. Ideaal dus voor een goedkope citytrip in Europa!Warschau, Polen

Warschau is booming! De stad heeft in totaal twee verschillende stadsdelen: een oud centrum met veel oude gebouwen maar ook een nieuwer stadsdeel vol leuke winkels, schattige café’s en lekkere restaurants. Werkelijk alles in Warschau is goedkoop: verblijf, openbaar vervoer, eten en drinken, … Kortom, Warschau is dé ideale budgetbestemming voor een goedkope citytrip in Europa.

Boedapest, Hongarije

Boedapest is een van de goedkoopste bestemmingen voor een citytrip in Europa. Vooral bekend van zijn publieke baden en de Donau rivier die doorheen de stad gaat. Boedapest is vooral een stad waar je naartoe gaat om te genieten van de mooie architectuur zoals bv. het Hongaarse, een prachtig symmetrisch gebouw dat net naast de Donau ligt. Ook kun je er veel lekker eten vinden én er zijn genoeg aangelegenheden om te shoppen.

Porto, Portugal

De stad Porto wint niet voor niets vaak de prijs van “beste bestemming binnen Europa”. Deze charmante stad ligt aan een prachtige rivier en is de ideale goedkope bestemming om volledig tot rust te komen én om lekker te eten. Het eten is er niet duur en ook de hotels en het openbaar vervoer zijn best goed betaalbaar. Doordat Porto niet al te groot is ben je ook perfect rond op twee dagen tijd, ideaal voor een snel weekendje weg zonder veel geld te spenderen.