Beter slapen in het vliegtuig doe je zo!

Er staat een lange vlucht voor de boeg en je wilt niet liever dan slapen in het vliegtuig om wat tijd te doden. Als je geregeld vliegt dan weet je dat dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is! Slapen in het vliegtuig is namelijk allesbehalve comfortabel maar met deze tips zal het vast wat makkelijker gaan.

slapen in het vliegtuig

Ga voor comfortabele kleren

Iedereen wilt er natuurlijk airport chic uitzien maar als je probeert te slapen ga je je fashionable outfit waarschijnlijk beklagen. Je hoeft natuurlijk niet volledig in pyjama te gaan maar een nette (propere!) trainingsbroek kan wel al hulp bieden. Het geeft je voldoende ruimte om in te bewegen en als je benen opzwellen in het vliegtuig gaat je broek alleszins geen pijn doen. Vergeet ook geen dikke sokken en een dikke sjaal want door de airco kan het aardig koud worden in het vliegtuig.

Kies je zitje op voorhand

De meeste maatschappijen laten het op voorhand toe om een zitje te kiezen. Er zijn meerdere plaatsen op het vliegtuig die toch wat beter zijn dan anderen! Denk aan een zitje aan het raam zodat je niet gestoord wordt of een zitje aan de nooduitgang waardoor je lekker veel extra beenruimte hebt. Als je vooral wilt slapen moet je ten allen tijde een zitje aan het gangpad proberen te vermijden.Neem een koptelefoon mee

Stel je voor: je slaapt bijna en net op dat moment begint er een baby te krijsen. Vervelend toch? Gelukkig kun je zo’n situaties goed vermijden door een geluidsfilterende koptelefoon mee te nemen. Misschien niet echt super praktisch om een slaappositie mee te vinden maar wél goed om niet gestoord te worden. Niemand zal je nog wakker kunnen krijgen eens je eenmaal in slaap ligt.

Let op je eten en drinken

Slapen in het vliegtuig is een pak makkelijker als je niet vol suiker en caffeïne zit. Het lijkt misschien wel een goed idee om ‘s morgens voor je vlucht een Venti te gaan halen bij de Starbucks maar dat houd je nadien natuurlijk ook nog wakker. Beter kies je gewoon voor water of thee! Probeer ook niets al te zwaar te eten als je van plan bent om nog wat te slapen in het vliegtuig.

Met al deze tips ga je gegarandeerd beter slapen in het vliegtuig. Goodnight!