5 travel hacks die je volgende reis makkelijker maken

Hier op de redactie zijn we echt dol op reizen, alleen vinden we de stress die erbij komt kijken meestal iets minder. Er zijn namelijk zoveel kleine details die je echt niet mag missen en dat durft al eens stress veroorzaken. Gelukkig hebben we stressvrij reizen inmiddels al aardig onder controle! Daarom zetten we vandaag 5 travel hacks die je volgende reis makkelijker maken op een rijtje.

Een brillenkoker voor kabels

Hoe irritant is het als al je kabels door elkaar geraken? Of als je je kabels nog moet zoeken ergens onderin je bagage? Been there done that. Gelukkig is er een héle simpele manier om je al kabels goed op te bergen. Wij hebben namelijk ondervonden dat een brillenkoker ideaal is als opslagplaats voor losse kabels.

Op deze manier loop je nooit meer te zoeken naar je kabels én het is ook nog eens lekker compact. Stop de brillenkoker gewoon tussen je kleding en je hebt geen last meer van irritante kabels.

Lenzendoosjes voor crèmes

Ga je slechts weg voor een paar dagen en heb je geen zin om je potjes crème mee te sleuren? Gebruik dan een lenzendoosje om je crèmes in te bewaren. Lenzendoosjes zijn redelijk klein dus je kunt er niet veel in bewaren maar zeker voldoende voor een aantal dagen.

Vooral zaken waar je zeer zuinig mee kan zijn zoals oogcrème en lipbalsem zijn hier ideaal voor. Zo heb je toch alweer een aantal potjes minder waar je mee moet sleuren!

Vuile kleding in een zakje met zeep

Er is gewoon niets viezer dan al je vieze kleding zo in je koffer te laten. Daarom is het sowieso aangewezen om áltijd een stoffen zak mee te nemen waar je je vieze kleding ik kan bewaren. Toch kan het na een tijdje muf beginnen ruiken, zeker als je op doorreis bent.

Gelukkig kun je deze muffe geur makkelijk vermijden. Steek gewoon de zeep van je hotel in het zakje (want let’s face it: wie gebruikt zo’n oude blok zeep?) en je zult niets meer ruiken!Maak gebruik van Google Translate

Ben je ergens in een vreemd land waar je de taal niet spreekt en je bent bang dat het niet gaat lukken? Geen zorgen want als je Google Translate installeert op je telefoon zit je wel goed.

Met Google Translate kun je alle zinnen van en naar verschillende talen vertalen. Ook kun je met Google Translate foto’s scannen om zo bepaalde tekens en/of teksten te ontcijferen.

Sta je dus voor een restaurantje dat er wel goed uit ziet maar je hebt geen flauw idee wat te eten? Haal je telefoon boven en laat Google Translate het vertaalwerk voor je doen. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Telefoon opladen in de tv

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je bent op reis en je wilt je telefoon opladen maar je hebt niet genoeg stopcontacten in je kamer of je hebt niet genoeg reisstekkers mee. Een slimme manier om je telefoon dan tóch op te laden is door hem in te pluggen in de tv.

De meeste moderne hotels hebben tv’s met USB-aansluitingen. Plug je telefoon in, zet de tv aan (desnoods zonder geluid) et voila: je kunt je telefoon gewoon opladen zonder zorgen.

Opslaan voor later? Pin het op Pinterest!