Zo kun je meer reizen: onze tips

Ben jij ook zo jaloers op de mensen die bijna iedere maand op reis lijken te gaan? Vraag je je af hoe mensen dat voor elkaar krijgen? Wees dan niet bang want in dit artikel delen we graag een aantal tips waardoor meer reizen ook voor jou werkelijkheid kan worden.

meer reizen tips

Sparen

Meer reizen kost handenvol geld en dat geld moet natuurlijk ergens vandaan komen. Door een goed spaarplan om te stellen kun je ervoor zorgen dat je meer geld kunt overhouden om meer te gaan reizen.

Het belangrijkste punt om meer geld over te houden is door prioriteiten te stellen. Je kunt nu eenmaal niet iedere week gaan shoppen, vaak op restaurant gaan en tegelijkertijd ook vaak op reis gaan. Je gaat dus keuzes moeten maken en moeten inboeten op bepaalde vlakken als je meer geld wilt overhouden om vaker te reizen. Niet meteen leuk maar keuzes maken hoort er nu eenmaal bij!

Denk je dat je niet gemotiveerd genoeg bent om stevig door te sparen? Lees dan zeker deze 5 redenen om meer te reizen, wedden dat het dan een stuk beter gaat?

meer reizen tips

Vergelijk voldoende

Het plannen van een reis neemt veel tijd in beslag, zeker als je ook genoeg geld wilt besparen. Neem daarom je tijd om voldoende onderzoek te verrichten en om voldoende te vergelijken.Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Welke luchtvaartmaatschappij biedt de beste prijzen aan? Welke periode is het voordeligst om te reizen? Op welke dag kun je het best vertrekken? Al deze zaken gaan een impact hebben op de uiteindelijke prijs die je zult betalen.

Als je meer wilt reizen moet je dus leren om voldoende onderzoek te verrichten en om je tijd te nemen om alles onderling te vergelijken. En geef nu toe: een reis plannen is toch de helft van de fun? 😉

meer reizen tips

Stel een budget op en hou je hieraan

Ben jij iemand die nogal graag geld uitgeeft op reis en zich daarna slecht voelt? Als je op voorhand een budget opstelt en je hier strikt aan houdt zal dat nooit nog het geval zijn.

Door een strikt budget op te stellen weet je perfect hoeveel geld er nadien nog overblijft en hoeveel geld je precies nodig zal hebben. Door geld over te houden heb je dus ook sneller geld om, juist ja, opnieuw te kunnen reizen.

Opslaan voor later? Pin het op Pinterest!